Óvni akarta a világ legnagyobb gyíkjának fő élőhelyét az indonéz kormány, ezért olyan brutálisan emelt árat, hogy végül egy néhány napos sztrájk eltörölte az intézkedést.

Néhány nap után visszavonta az indonéz kormány a brutálisan, 250 euróra, mintegy százezer forintra emelt belépődíjat a Komodo-szigetekre. Az intézkedés a komodói varánuszok élőhelyének védelme érdekében lépett életbe augusztus 1-jén, de a helyi szolgáltatók sztrájkja miatt máris visszavonták.

„A Komodói Nemzeti Park drasztikusan megemelt belépődíjai miatt az indonéziai Labuan Bajo szállodái, utazási irodái és személyszállító vállalkozásai általános sztrájkot hirdettek” – írja a Turizmus.com. A sztrájk eredményes volt, a kormány legalább az év végéig elhalasztotta az emelést, és felülvizsgálja a kérdést.

A komodói sárkány a világ legnagyobb gyíkja, a testhossza három méter, az átlagos súlya 70 kiló körül van. A hatóságok az állatok fő élőhelyének védelméért, a látogatók számának korlátozása céljából emeltek árat, elég drasztikusan: tízről 250 euróra.

Ugyanakkor a helyi turisztikai ipar szereplői úgy érezték, egy ekkora áremelés veszélyezteti az üzletüket. A tiltakozások során több embert letartóztattak a helyi hírek szerint.

Úgy tűnik, a hatóság rossz megoldást választott, de az már évek óta tudható, hogy valahogyan korlátozni szeretné a látogatók számát. Három éve még arról is szó volt, hogy egy évre lezárják Komodót.

(Forrás: Turizmus.com, fotó: GettyImages)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A hajó, ami megtanít téged szörfözni a Dunán