Szinte elviselhetetlen a hőség, így ezúttal három olyan last minute utat ajánlunk nektek, amelyek hűvös helyre repíthetnek benneteket. Indul a „Dobbantsunk Északra!” hadművelet!

Norvégiai körutazás

Hol? Norvégia

Mikor? 2012.07.17 - 07.24.
Mennyiért? 234 498 Ft/fő

Oslóban jelenleg 19 °C fok van, este még jobban lehűl a levegő, szóval nyugodtan bepakolhatunk olyan itthon haszontalannak tűnő ruhadarabokat, mint a pulóver vagy dzseki. A Ryanair járata a norvég fővárosba repít minket, innen indul a skandináv országot átszelő túra. A program valóban színes és egy hét alatt igazán látványos és izgalmas helyekre sikerülhet eljutni. Íme, egy rövidített lista: Hardangervidda Nemzeti Park (fjodok vízesések), Bergen (Hanza Múzeum; Rosenkratz-torony), hajókirándulás a világhírű Geiranger-fjordon, Alesund és a környező szigetvilág, Trollstigen, azaz a Troll-hágó – mi is foglalkoztunk vele korábban, őrület a hely – végül pedig Lillehammer. A szállás színvonalas skandináv hotelcsoportok (mint Norlandia, Scandic, Quality), 3-4 *-os szállodáit jelenti, hét büféreggeli és három kompátkelés is benne foglaltatik az árban.

Jó tudni
Az utat eredetileg 28 fős összlétszámra tervezték, de ha kevesebben indulnak, akkor az árak némileg emelkedhetnek, erről és magáról a programról többet tudhattok meg itt.

Stockholm, Svédország

Hol? Stockholm
Mikor? 2012.07.27 - 07.30.
Mennyiért? 97 818 Ft/fő

Stockholmban a jelenlegi hőmérséklet 16 °C, napos, derűs, és ennél vonzóbb dolgot szinte aligha árulhatunk el a svéd fővárosról. A négy napos városnéző túra keretében végiglátogathatjuk a főbb látványosságokat, Gamla Stamot, vagyis az óvárost, a királyi palotát, Djurgarden szigetét, a Skansent, az Aquariumot, részt vehetünk hajós túrán, és még szabadidős programokra is marad idő. A program leírása nem ad meg konkrét szállodát, így sajnos nem tudtuk lenyomozni a tripadvisoron, de annyit tudni róla, hogy 3 * superior kategóriájú, színvonalas hotel Upplands elővárosban; vasúti megálló séta közelben, kb. 30 perc utazással az óvárostól – vagyis ez bizony nem a belvárosban van. Részletes program itt, de ha kíváncsi vagy, hogy mi mit ajánlunk egy hosszúhétvégés stockholmi kirándulásra, akkor van egy remek cikkünk a témában.

Jó tudni
Az ár nem tartalmazza a 25.900 Ft-os reptéri és egyéb illetékeket.

Skóciai körutazás

Hol? Skóciában
Mikor? 2012.07.15-07.23
Mennyiért? 279 900 Ft/fő

Július-augusztus az év legmelegebb hónapjainak számítanak Skóciában is, ilyenkor a hőmérő higanyszála átlagban 19 °C fokig kúszik fel! A résztvevők megnézhetik Glasgowt, látogatást tesznek egy whisky-lepárlóba, ahol a whisky-készítés fortélyait ismerhetik meg, és meg is kóstolhatják a skót nemzeti italt. Vadregényes skót felföld, Glencoe, Rogie Falls vízesés, Orkney-szigetek, Loch Ness, Dunfermline Apátság, a monstre kirándulás pedig Edinburgh megismerésével zárul. Itt most csak a programok töredékét idéztük, ennél sokkal több esemény lett belezsúfolva a körútba.

Jó tudni
Az ár nem tartalmazza a reptéri illeték + biztonsági díj, Utasbiztosítás, Útlemondási biztosítás, Fakultatív programok árát.

Ha nincs kedved messze menni, ráadásul csobbanni szeretnél, akkor csekkold az ország legeldugottabb, legcoolabb fürdőhelyeit!

És ezt olvastad már?
Csodás, pedig csak az látható ezen a műholdfelvételen, ahogy a Vezúv áttöri az egybefüggő felhőtakarót