Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Igazán jó képeket csinálnál a magasból? Itt a te géped, a DJI és a Hassleblad szerelemgyereke, a 100 megapixeles csodadrón

Két terület jó nevű profijai álltak össze, hogy valami kiemelkedő dolgot alkossanak, egy megbízható minőségű, 100 megapixeles képeket készítő brutális drónt. A világ első ilyen repülő eszközét a drónépítésben jártas DJI - ők jegyzik mások mellett a Phantom szériát is - illetve a patinás svéd kameragyártó a Hasselblad hozta össze. (Ők adták többek közt a Holdra szállásnál használt kamerákat is a NASA-nak)

A teljes készlet három fő darabból áll, az alapot a DJI M600 Pro drónja adja amit a Ronin-MX stabilizátor egészít ki. Erre rögíztik a Hasselblad H6D-100c gépét. A drón centiméter pontossággal irányítható, van benne GPS, iránytű, barométer, hat rotor tartja a levegőben, és szintén hat darab akksi táplálja a motorokat. A Hasselblad középformátumú digitális gépe 53,4 mm x 40,0 mm-es szenzorra rögzíti a magasból készített képeket, nehezen utánozható minőségben.

Ha minden jól megy, a brutális pakk ősztől kerülhet a boltokba, várhatóan csillagászati összegért. Ha az alkotóelemek árait összeadjuk, durván 40 ezer dolláros ár lesz a számítás eredménye. (Ez 11,5 millió forint) És akkor még objektív nincs is a kamerán.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.