Az ősz kétségtelenül megérkezett, de a jó hír, hogy lehet csalni, és úgy tenni, mintha még tartana a nyár. Például úgy, hogy elutazunk egy tengerparti helyre.

Larnaca, Ciprus

Hol? Crown Resorts Hotel Henipa
Mikor? 2012. szeptember 9–16.
Mennyiért? 100 314 Ft/fő

A Hotel Crown Resort Henipát legutóbb 2002-ben újították fel, egy főépületből és több egyemeletes villából áll Larnaca üdülőövezetének a szélén. Forgalmas út mentén, a tengerparttól mindössze százötven méterre, pálmafák árnyékában épült. Az üdülőövezetek jellegének megfelelően mind a part, mind a bárokkal, éttermekkel teli belváros a közelben található, utóbbi tízperces sétára fekszik.

Larnaca központja hat kilométerre található, ez taxival és helyi járattal is párperces utat jelent. A szállodához tartozik több medence, úszómedence leválasztott gyermekfürdőző résszel, pezsgőfürdő, fitneszszoba, teniszpálya, játszótér, asztalitenisz, biliárd és játékterem. A cikk megírásának pillanatában Larnacán 31 Celsius-fok uralkodik, vagyis mondhatjuk, hogy az idő kellemes, nyárias. A Tripadvisor-on 129 komment után két és fél csillagon áll, ami megfelelő osztályzatnak számít, a kommentelők a szálloda épületét, fekvését dicsérik, de a személyzet hozzáállásával nem elégedettek maradéktalanul. További részletek az utazás adatlapján!

Kemer, Törökország

Hol? Stella Hotel
Mikor? 2012.szeptember 11–18.

Mennyiért? 116 900 Ft/fő

A négycsillagos Stella Hotel azoknak lehet ideális választás, akik nem szeretnének mást csinálni, csak henyélni a tengerparton, bár Camyuva üdülőváros központja negyedórás sétával vagy egy rövidebb buszúttal elérhető. De kit érdekel a belváros, ha van remek strand és jó idő? Az ellátás all inclusive, benne reggeli, ebéd és vacsora büférendszerben, délutáni snack, tea/kávé/sütemény, helyi alkoholos és alkoholmentes italok.

Van úszómedence is csúszdával és gyerekmedence a kiskorú célcsoportnak. A szálloda honlapját belinkeljük, de meg kell jegyeznünk, hogy elég török. Jelenleg 35 Celsius-fok van Kemerben, ez az előrejelzések szerint szeptember 11-e körül 31 °C lesz. További részletek az utazás adatlapján!

Becici, Montenegró

 

Hol? Hotel Iberostar Bellevue
Mikor? 2012. szeptember 29–október 2.
Mennyiért? 38 690 Ft/fő

Meteorológiai előrejelzést szeptember végére ugyan még nem tudunk adni, de nagyon valószínű, hogy Montenegróban még akkor is remek idő lesz, szóval egy négynapos út ezért az összegért remek opciónak tűnik. (Az utazás ezért az árért természetesen egyénileg történik.) A négycsillagos szálloda egyből a tengerparton fekszik, Budva hangulatos óvárosa nagyjából negyedórás séta. A tenger ugyan karnyújtásnyira, de a hotelnek két saját medencéje is van napozóteraszokkal, aki pedig egy kis kirándulásra vágyik, annak érdemes ellátogatnia a festői szépségű Kotori-öbölbe. A mérvadónak tekinthető Tripadvisor-on három és fél csillagon áll, ami korrekt osztályzatnak számít. További részletek az utazás adatlapján!

Ha nem akarsz messzire menni,nálunk megtalálod az ország legjobb wellness szállóit is!

És ezt olvastad már?
Csodás, pedig csak az látható ezen a műholdfelvételen, ahogy a Vezúv áttöri az egybefüggő felhőtakarót