Davide Sasso egy nagyon novarai fotós és digitális művész, aki Olaszországban készít olyan utcai és természetfotókat, amelyeknek a színeitől szinte hipnotikus állapotba kerül a hétköznapi ember.

Alkotásaiban természetesen nem kevés utómunka is van, lényegében a drámai összhatású színeket is így kapja meg, ebben pedig a japán anime jelent számára hatalmas inspirációt:

„A telített színeket, valamint ezt a hangulatot és stílust főként Mijazaki Hajao és Sinkai Makoto animéi ihlették. Remélem, hogy mihamarabb eljutok Japánba, addig is tovább folytatom itt a fotózást.”

A képeket egyébként Olaszország különböző városaiban, például Firenzében, Velencében, Rómában és Milánóban készítette, és külön kiemelte, hogy nagy szerencséje van a témákat illetően, ugyanis Olaszország az egyik legszebb hely a világon, amely nagyon különböző, egyedülálló helyekkel rendelkezik. És még egy dolgot ajánl nekünk: amennyiben van esélyünk, látogassunk el Olaszországba, ugyanis nem fogjuk megbánni. Ebben mondjuk teljesen egyetértünk vele. De lássuk a képeit:

És ezt olvastad már?
Ebben az űrhobbitfaluban készül a pezsgő a Somló hegy alatt