Az SN10-es prototípus sikeresen landolt, majd hatalmasat robbant. A romok eltakarítása már rutinból megy Musk cégének.

A SpaceX SN10-es nehéz hordozórakétájának tesztje papíron sikeresnek mondható, mivel a prototípus képes volt leszállni, csakhogy nemsokkal azután tűzgolyóként emelkedett újra a levegőbe.

Elon Musk cégének nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó robbanással végződő kísérlete. A vállalatok általában nem szoktak dicsekedni az ilyesmivel, sőt egyenesen titkolni szokták az efféle incidenseket. A SpaceX ezzel szemben bátran közzé teszi a felvételeket, mert azok látványosak és bemutatják, hogy hogyan fejlődik lépésről lépésre a technológiájuk.

A Twitterre elkezdtek felkerülni olyan videók, amelyeken a robbanás területét újra elkezdik birtokba venni a SpaceX munkatársai.

A felvételeken látszik, hogy először robotkutyákkal, egészen pontosan a Boston Dynamics eszközeivel vizsgálják át a helyszínt. Erre azért van szükség, mert a robbanás után még lehetnek veszélyes, emberre ártalmas anyagok a környéken.

A videón látszik egyébként egy szolgálati Tesla Model 3 is, ami igazából tök érthető, hiszen Musk másik gigantikus vállalkozása a Tesla, de akkor is érdekes munkaautóként látni a sokak által imádott, nálunk kvázi luxusautónak számító Model 3-at.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Több mint 100 évvel ezelőtti vulkánkitörés hamufelhője sodródik egy alaszkai sziget felé