A meteorológiai fesztiválévszak hivatalosan kezdetét vette, mi pedig megmutatjuk, hogy melyek azok az események, amelyeket érdemes felkeresned. Fellépők, jegyárak, helyszínek a Fesztiválturista sorozatban!

Rock in Rio, Lisszabon

Mikor?

05.25-26. és 06.01-03.

Kicsit furcsa időpontokkal, május 25-én és 26-án, majd pár napos szünet után június első 3 napján zajlik a Rock in Rio zenei fesztivál Lisszabonban. A rockvonalon Bruce Springsteen, a Kaiser Chiefs, a Linkin Park, Lenny Kravitz, a Smashing Pumpkins számít a csúcsnak, de a legnagyobb jóság mindenképpen a Metallica. A dance elekctro paletta talán nem ilyen erős, de lesz Chase and Status, AZARI & III, és Jamie Jones, illetve egy tucatnyi portugál banda is.

Jegyár:

61 euró (17.810 Ft)

A Rock in Rio franchise portugál fejezetét 2004 óta 2 évente rendezik meg, évről évre húzósabb line uppal. Az események helyt adó 200.000 m2-es Rock City-t a Bela Vista parkban rendezik meg, a helyszínt a forgalom elől lezárják és csak tömegközlekedési eszközökkel lehet megközelíteni. Forintban csak hozzávetőleges összeget tudunk megadni, mindenki ellenőrizze az aznapi árfolyamot, a görögök nevében pedig elnézést kérünk mindenkitől.

Skive Festival, Dánia

Mikor?

05.30.-06.02.

The Offspring, Robyn, The Ting Tings, Calvin Harris, így fest a dániai Skive Festival line upjának krémje. Elsőre nem tűnik túl húzósnak, de aki nem bírja a hőséget, annak a májusi 15 C átlaghőmérséklet üdítően frissítő lehet.

Napi jegyár:

295 dán koronától, mintegy 11.300 forinttól.

Főleg rockban és elektróban erősek, de a világzene, és a metál fanatikusai is megtalálhatják kedvenceiket. A legközelebbi reptér alig 30 kilométerre található (Karup), érdemes ezt az opciót választani, autóval ugyanis egy 1565 kilométeres túrát kell lenyomnunk. A Volt fesztivált idéző időjárás miatt érdemes széldzsekit, garbót és vastag pulóvert is berakni az utazótáskába.

Primavera Sound, Barcelona

Mikor?

05.30.-06.03.

A barcelonai fesztivált minden idők egyik legcoolabb promójával reklámozzák. A katalán főváros az év egyéb napjain is a világ egyik legjobb helye, ha pedig egy ilyen fellépő sorral jeleskedő fesztivál is található a dél-spanyolországi metropoliszban, akkor nem tehetünk mást, csak megemeljük a kalapunkat, és elkezdünk olcsó, fapados jegyek után kutatni a neten.

Napi jegyár:

80 euró (23.300 Ft)

Nem igazán a headlinerekben erős (The Cure, Franz Ferdinand, Rufus Wainwright) , de a középmezőny is nagyon izmos. A hely megközelítése könnyű, Barcelonában pedig tucatnyi hostel és kedvező árfekvésű szállás között válogathatunk, bár nem árt időben foglalni.

Sonisphere Festival, Svájc

Mikor?

05.30.

Metálvilla, hajazás, felvarrók és láncok. A svájci Yverdon les Bains-ban május 30-án amerre nézünk rockereket fogunk látni, ugyanis a svájci fesztivál olyan metál és hard rockbandákat mutat fel, mint a Slayer, a Gojira, a Motörhead és a speciális showval fellépő Metallica, akik a legendás Black Albumot fogják eljátszani az első akkordtól az utolsóig. .

Napi jegyár:

124 CHF (30.500 Ft)

Mindössze egy nap, de a tökéletes bizonyíték arra, hogy a rock örök és elpusztíthatatlan, egészen addig, amíg lesznek, akik kipengetik a belépőjegy árát. A genfi repülőtér 74 kilométernyire található, autóval pedig 944 kilométert kell utaznunk, hogy odaérjünk az észek-svájci városkába. Bármilyen meglepő, a fesztivál helyszínéül szolgáló Yverdon les Baines egy tó partján fekszik, szóval akárcsak Barcelonában vagy Lisszabonban, itt is találhatunk magunknak strandot.

Selector Fesztivál, Krakkó

Mikor?

06.01.-06.02.

Végül egy krakkói esemény, szinte a szomszédból. A kétnapos, 10.000 fő befogadására képes fesztivál dance elektro vonalon, illetve a zenei program mellé társított vizuális művészeti eseményekben erős. A koncertek két színpadon, az art happeningek pedig két másik helyszínen várják a látogatókat.

Napi jegyár:

33 euró (9636 Ft)

A sorrendben 4. Selector fesztivál húzónevei a Hadouken!, a Chase and Status és a Miike, de fellép még a Neon Indian és a Magnetic Man is. A II. János Pál Nemzetközi Repülőtér alig 9 kilométernyire fekszik a fesztivál helyszínétől, de autóval is csak 392 kilométert kell megtennünk. Az esemény honlapján szállásajánlatok között is válogathatunk.

A cikk folytatódik, nézd meg a második részt is!

Ha ezek közül egyik úticél sem tetszett, akkor ajánljuk Rómát, ahová idén nyáron fapados járatoknak köszönhetően viszonylag jó áron el lehet jutni. Összeszedtünk 5 kiváló ár-értékű szállodát, hogy ezzel is megkönnyítsük a választást.

És ezt olvastad már?
És arra már gondoltál, hogy konténerhajón utazz?