Az erdő (meg)vár, és megmutatjuk videón, milyen az újra zöldbe borult természet
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Túráznál és kirándulnál? Ha teheted, irány a természet, ha pedig korlátozva vagy, ne aggódj, mert az erdő megvár!

Amikor eszembe jutott ennek a videónak és cikknek az ötlete, még az egész országban tartott a kijárási korlátozás. Sok dolog mellett a legjobban az zavart, hogy hétvégente a Budapest-környéki kirándulóhelyekhez vezető kiindulópontok mind elérhetetlenné váltak a magukat szombat-vasárnap külön állammá formáló faluk, és kisvárosok miatt. Ezért aki egészségügyi sétára, sportra vagy természetjárásra adta volna a fejét, szabályosan kb. semmilyen lehetősége nem maradt.

Most pedig, hogy erdeink már kicsattannak az élettől, érdemes célba venni őket, természetesen a legnagyobb tisztelettel közeledve feléjük.

Másik: ha erdőben túrázik az ember, csendben kellene maradni. Igen, lehet, hogy a gyerek nem fogad szót, igen, lehet, hogy van a társaságban egy hülye haver, aki ordít, mint a fába szorult szú, de legyünk már tekintettel a többi kirándulóra, és ne csesszük el az ő élményüket!

A harmadik, és talán a legfontosabb, hogy mindig érdeklődjünk, van-e aktuális tűzgyújtási tilalom. Ha van, az nem véletlen! Ha nincs, akkor is körültekintően hódoljunk eme mulatságnak, ne okozzunk meglepetést se az erdőnek, se a tűzoltóknak – és gondolj a mókusokra!

Túraman sorozatunk további részeiben a már említett tájegységekről szeretnék kis betekintést nyújtani, ami valószínűleg inkább lesz szubjektív, mint objektív, de igyekszem azért mindenkinek eleget tenni.

Ha nincs lehetőséged kimozdulni, nézd meg párszor a videót! Hátha a zöld pixelek is olyan hangulatfokozó hatással bírnak, mint a valóság...

(Videó: Bodor Tamás)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.