Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az egykori nemesi paloták és kastélyok java részében már nem grófok és hercegek laknak, hanem alkalmi átutazó vendégek, akik főúri kényelemben részesülnek – természetesen némi anyagi juttatás ellenében. Mutatunk néhány igazán különleges darabot.

 1. 1/1


  Palazzo Gritti

  A XVI. században épült a velencei dózse részére, később vatikáni követeket szállásoltak el benne, végül az 1800-as években alakult szállodává. Másfél éves renoválás után idén tavasszal nyitott újra, mind a 82 szobáját reneszánsz stílusjegyekkel ruházták fel.

  Chateau de Saint Loup

  A százéves háború alatt, 1356-ban a poitiers-i csata után Edward angol herceg itt tartotta fogva a francia királyt, vagyis a Chateau de Saint Loup történelmileg is jelentős helyszín. manapság a nyugalom szigete, középkori hangulatú lakosztályokkal, luxus színvonallal.

  Tivoli Palacio de Seteais

  Az 1700-as években épült a holland konzul részére, de később Marialva márki birtokába került. A világörökségének számító Sintra városkában található kastélyban harminc szoba található.

  Aman

  A pekingi császári palota területén, a keleti kapu közelében található szálló több pavilonból áll, amelyek egykor a császár személyzetének otthonául szolgáltak. Ming dinasztia korabeli bútorzat, keleti kényelem.

  La Posta Vecchia

  Rómától félórányi autóútra található a mesés szépségű, tengerparti fekvésű La Posta Vecchia, amelyet a XVII. században építettek Orsini herceg megrendelésére. Az 1960-as években az olajmágnás J.P. Getty vette meg és újíttatta fel, hogy kastélyszállóként működhessen tovább.

  Pachtuv kastély

  A legendák szerint Hubert Karel Pachta a prágai kastély egyik szobájába zárta be Mozartot, hogy az végre befejezze aktuális munkáját, ami később Don Giovanni néven vált az emberi civilizáció kulturális örökségének halhatatlan darabjává. A barokk stílusú épületben ötven szoba közül választhatunk.

  Amberley kastély

  A festői szépségű Sussexben található kastély 900 éve I. Erzsébet tulajdonában állt. Napjainkban az erőd kinézetű kastélyszállóban 19 lakosztály, szórakozásképpen pedig egy tenisz- és egy golfpálya várja a vendégeket.

  Xara palota

  Málta szinte teljes egészében világörökségi helyszín, így nem meglepő, hogy a Xara palota is ilyen kiemelt fontosságú területen fekszik. Még a XVII. században építették a Szent János lovagrend tagjai a Moscati Parisio család részére. 1999-ben nyitott meg a Relais & Chateaux hotelként 17 szobával.

  Hotel Imperial

  Würtembergi Fülöp részére épült vityillót a bérlője csak két évig, 1863 és 1865 között használta, majd el kellett költöznie. 1873-ban egy befektető megvásárolta, és hotellé alakította a századforduló táján. A tradíció szó itt nem üres marketingfogás.

  Károlyi-kastély

  És végül egy hazai versenyző! Fehérvárcsurgón találjuk a főúri pompával tündöklő Károlyi-kastélyt, ami egy 1844-ben épült neoklasszicista stílusú épület húsz vendégszobával, könyvtárral, kápolnával, konferenciatermekkel és étteremmel.

  (Fotók: hivatalos honlapok és Facebook-oldalak)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.