Nyáron annyira utálta Velencét egy fotós, hogy télen visszament. Zseniális húzás volt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Úgy fest, ide télen kell menni.

Aki volt főszezonban az adriai városban, az tudja, hogy ennek a helynek a népszerűsége az átka. Itt annyi a turista, hogy bizonyos pontokon szinte már veszélyes. A sikátorokban folyamatosan hömpölyög a tömeg, csak a relatíve ismeretlenebb helyeken lehet egy kis nyugalma az embernek. Alkalmanként a motoscafokon is gigantikus a zsúfoltság, és ugyanez a helyzet a legnépszerűbb látványosságoknál. Ugyanígy volt ezzel Albert is, aki szerette volna nyugodtan megnézni a várost, de mivel főszezon volt, ez nem jött össze.

Albert nem adta fel, télen visszament, és megkapta, amit szeretett volna. Azt a Velencét, ami szinte üres volt, és amit a sajátjának érezhetett.

Albert szerint a kanálisok némelyike olyan volt, mintha egy tündérmeséből kerültek volna elé.

Ilyen a kilátás az Accademia-hídról. Háttérben a Szent Mária Bazilika.

Ha Velencében kevesen vannak, akkor a közeli Buranóban még kevesebben!

Velence egyébként régóta küzd a turisták ellen, mivel a relatíve apró városba évente 24 millió turista érkezik. A helyiek szerint a város tavasztól őszig szinte élhetetlenné vált már évek óta. Sokan kevesebb turistát látnának, mások inkább afelé hajlanak, hogy jobban adóztassák meg azokat, akik ide érkeznek.

Az évi 24 millióból 15 millió turista csak egyetlen napot tölt ott. A velencei lakosok régóta kifogásolják, hogy ezek a turisták élvezik azokat az előnyöket, amiket egy világörökségi helyszín nyújthat anélkül, hogy jelentősen gyarapítanák a bevételt a város kasszájában. Sokan az ételüket is magukkal hozzák, és még egy kávéra sem költenek. Az egynapos látogatást tevő turisták számára a 2019 januárjában bevezetett díj szezonon kívül 2,5 euró lesz fejenként, főszezonban pedig 10 euró, és valószínűleg a busz-, vonat- vagy hajójegyek árába lesz beépítve.

A turizmus miatt sok helyi vándorol el Velencéből. Amíg az 1950-es években 175 ezren éltek itt, ma már csak 55 ezren. A helyiek szerint az irgalmatlan áradatban az olyan ügyek is nehézkessé váltak, mint a bevásárlás, vagy postai ügyek intézése.

Reméljük, a városlakók megoldják a problémát és Velence megmarad annak, ami: egy egyedülálló és csodálatosan szép helynek.

(Forrás: Bored Panda)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.