Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha innál valami meleget, ráadásul még alkoholosat is ebben a hideg téli időben, de már baromira unod a forralt bort, akkor a rumos/whiskys forró csokit ki kell próbálnod.

Mi nem állítjuk, hogy forró csokit inni nem férfias dolog, de azért eláruljuk, mivel teheted annyira macsóvá ezt a téli italt, hogy még a szivarklubban is elismerően csettintsenek rá - szóval most figyelj:

Jó, ez nem nagy megfejtés. De neked ez eszedbe jutott már? Akkor miért is nem így iszod a forró csokit?

Mindenek előtt gyorsan tisztázzunk valamit: a forró csoki nem egyenlő a kakaóval.

Na, mondjuk a tuti receptet:

  • 1/2 dl rum/whisky
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 rúd fahéj
  • 5 dkg étcsokoládé

A dolgod pedig mindössze annyi, hogy a tejhez hozzáadod a mézet, a fahéjat a vaníliás cukrot és a kakaóport, majd folyamatos kevergetés mellett felforralod. Ha ez megvan, akkor mehet hozzá az étcsoki és a rum/whisky, amit közepes lángon szépen addig melegítesz, amíg a csoki el nem olvad. Ezután már csak annyi dolgod van, hogy pohárba töltöd és megiszod. Ennyi.

És itt van még egy kis segítség, hogy karácsonykor ne legyél bajban, hogy mit vegyél a csajodnak. Szívesen.

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.