Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gyorsan eléd vágunk három orbitális közhelyet: ha húsvét, akkor kölniszagú nagyi, ha május elseje, akkor sörszagú böfögés, ha pedig karácsony, akkor Reszkessetek, betörők!.

Na jó, az ünnep természetesen nem erről szól, a magyar tévécsatornák hosszú évtizedek alatt kifejtett aknamunkája mégis elhitette velünk, hogy ha egyszer nem vigyorogna ránk Kevin McCallister a tévéből karácsony környékén, összeszakadna a föld és az ég.

Kevin idén is jön, makacsul és megbízhatóan, mint a tavaszi nátha, mi pedig eléd tárunk egy módszert, amivel századik megnézésre is szórakoztatóvá tudod tenni a szöszi kiskölök kalandjait. A murihoz csak alkoholra lesz szükséged, a másik hozzávalót úgyis szállítja a TV2.

Azt sem mondjuk meg, milyen italt vegyél magadhoz. Felőlünk aztán egy csokilikőr is megteszi, bár mi pálinkánál biztosan nem adnánk alább. Mégiscsak a francos Reszkessetek, betörők!-ről van szó. Ezt újranézni már nem szórakozás, hanem kemény munka, amihez valami komoly italra van szükség.

A szabály egyszerű, akár egy szög a talpadba. Ennyi az egész:

Innod kell, valahányszor

  • Kevin olyasmit csinál, amit felnőttek szoktak.
  • valamelyik betörő beszopja Kevin egyik csapdáját.
  • valaki Kevin nevét kiabálja.

Kétszer kell innod, valahányszor

  • felcsendül egy karácsonyi dal.
  • bekerül a képbe egy pizza.
  • Marv úgy hivatkozik magukra, mint a vizes banditákra.

És a dolog csak most vesz komoly fordulatot, ugyanis háromszor kell innod, valahányszor

  • meglátsz egy rendőrt.

Ha nem akarod pocsolya részegként végignézni a stáblistát, talán jobb lesz, ha inkább egy kis rumos kakaóval ülsz le a tévé elé.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.