Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Összeszedtük, milyen zenekarokról lenne kár lemaradnotok a 2012-es fesztiválszezonban. Még nem késő újragondolni a jegyvásárlást!

The Stone Roses

Helyszín: Sziget
Időpont: augusztus 10.
Aznap láthatod még: Modeselektor, The XX, The Vaccines, Tiga, Shantel, Bebel Gilberto

Hogy miért lesz ez egy igazi örömünnep, azt már valószínűleg mindenki tudja, de aki nem, annak segítünk: Ian Brown és kis csapata hosszú évekig hallani sem akart az újraegyesülésről, de aztán valami megváltozott, és láss csodát, idén már a Sziget Nagyszínpadán is köszönthetjük a bandát. Nem ez az első alkalom, 1996-ban már eljöttek közénk, de bár ne tették volna, a siralmas Sziget fellépés után pár nappal fel is oszlottak, most viszont a hírek szerint a régi formában kényszerítenek minket folyamatos bólogatásra.

Animal Collective


Helyszín: Balaton Sound
Időpont: július 15.
Aznap láthatod még: Armin Van Buuren, Digitalism, Example, Shy FX

Az idei Balaton Sound azzal is kitűnt volna az eddigiek közül, hogy nem a szokásos egy, hanem egyből két elvileg oda nem illő előadót kínált volna nekünk. Björk sajnos nem jön, de az Animal Collective még mindig játszik, belassít a komplex dalaival, és elrepít a felhőkig. A nem kicsit beteg csapat vélhetően a szeptemberben megjelenő Centipede Hz album dalaival is érkezik. De bármivel jöhetnek, örömmel veszünk tőlük minden meglepetést.

The xx


Helyszín: Sziget
Időpont: augusztus 10.
Aznap láthatod még: The Stone Roses, Modeselektor, The Vaccines, Tiga, Shantel, Bebel Gilberto

Ha csak annyit mondunk, hogy egy olyan angol bandáról van szó, akik egyáltalán nem tudtak zenélni, mikor felvették első lemezüket, de mégis elvittek vele minden díjat, akkor talán már sejthető, hogy nem egyszerű csoportosulásról van szó. Ha még azt is hozzátesszük, hogy abba az Elliott suliba jártak, amely kitermelt magából egy Burialt, egy Four Tetet és egy Hot Chipet is, akkor nagyjából képbe kerülhetünk az oda járó egyedek zeneszeretetének mértékével. A The xx idén már új lemezt is kiad, a Szigeten már biztosan elő is vezetnek róla néhány tételt, mint ahogyan azt már megtették néhány mostani koncertjükön.

Faith No More


Helyszín: VOLT
Időpont: június 28.

Aznap láthatod még: Katy B, Simple Plan, Chase & Status, Hadouken!
Már majdnem feloszlottak megint, de aztán mégsem. Ennek kifejezetten örülni kell, az utóbbi évtizedek egyik legmeghatározóbb rockbandája ráadásul újra eljön közénk, hogy egy kisebb hatósugarú atombomba erejével robbanjon. Aki látta már, az tudja, hogy minden megtörténhet, Mike Patton legutóbb a Szigeten nem átallott egy cipőfűzőt a szájába gyömöszölni, majd kiokádni magából. Az ember egyébként is teljesen őrült, de ha a színpadon van, akkor Horváth Éva szavaival élve: „itt bármi megtörténhet”. És meg is történik.

De La Soul


Helyszín: Balaton Sound
Időpont: július 15.

Aznap láthatod még: Animal Collective, Armin Van Buuren, Digitalism, Example, Shy FX
Legendás hip-hop banda a Balaton partján, legendás dalokkal, még mindig nem öreges energiával. Idén megjelent a First Serve című lemezük, ami szintén nem lett éppen rossz, szóval új és régi dalokat is elhoznak majd a fesztiválra.

Lamb


Helyszín: Sziget
Időpont: augusztus 12.
Aznap láthatod még: Mando Diao, The Ting Tings, The Subways, The Killers, Paolo Nutini, DJ Fresh, LMFAO

Aki ott volt az A38-on, az tudja, miért. A hozzánk csak nagy nehézségek árán elérkező Lamb ugyanis az év koncertjét adta a hajón, volt ott sírás, rívás, gyönyörűség, ugrálás, meghatódás, ünnep. A Sziget fellépésük sem lehet sokkal rosszabb, mint a kisebb klub bulijuk, és ha csak a best of felét nyomják el, már akkor is jól járunk.

Iggy & The Stooges


Helyszín: VOLT
Időpont: június 30.
Aznap láthatod még: Enter Shikari, Tankcsapda, Quimby, Akkezdet Phiai, Subscribe

Öreg punk, nem vén punk. Bár Iggy már nem rendez gusztustalansági versenyeket a színpadon, de azért még odacsap, ahova köll. Régi bandájával most Sopronban rendetlenkedik, és játssza el meztelen felsőtesttel a Search and Destroyt, és az I Wanna Be Your Dogot.

Everlast


Helyszín: Hegyalja
Időpont: július 19.
Aznap láthatod még: Parov Stelar Band, Danko Jones, Hatebreed, Kowalsky meg a Vega Big Band Special

Egy dörmögő hangú ember, akinek érkezése mindig öröm, kár, hogy nem jár nálunk többször. Utolsó lemeze, a Songs of the Ungrateful Living újból erősre sikeredett, koncertjei pedig legendásan jók, szóval aki szereti, és csak azért hagyja ki, mert éppen nincs kedve elutazni Tokajba, az könnyen nagyot hibázhat.

Modeselektor


Helyszín: Sziget
Időpont: augusztus 10.
Aznap láthatod még: The Stone Roses, The XX, The Vaccines, Tiga, Shantel, Bebel Gilberto

Az isten kezdi nagyon felvinni a Modeselektor dolgát, Thom Yorke-kal közös produkcióikat elnézve nem is nagyon lehet ezen mit csodálni. A beteg elektronikus banda most élőben tart prezentációt megtekert hangmintákból, és gyönyörű zajokból, már csak a Radiohead vezért kellene magukkal hozniuk, hogy teljes legyen a boldogságunk. Nyilván ez nem fog megtörténni, de így sincs okunk szomorkodni. Sőt!

Snow Patrol


Helyszín: VOLT
Időpont: június 27.
Aznap láthatod még: Lostprophets, Skrillex, Children of Bodom, MC Dynamite

Tedd félre az előítéleteidet, a Snow Patrol nem egy nyálas szoftrock banda, amint Gary Lightbody bandája fellép a színpadra, elindul a tánc, elordítod a hangod, mosolygó embereket látsz magad körül ugrálni, de persze a lassúzás is beindul az olyan dalok hallatán, mint a Chasing Cars vagy a Run.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.