Fontos újrakiadások hónapja volt ez, de persze az új lemezeket sem érdemes kihagyni a gyűjteményünkből. A pénztárcánk zokog.

R.E.M. – Monster

Az R.E.M. egyik legenergikusabb lemeze 25 éves. Ahogy azt ilyenkor kell, ki is adták frissen újrakeverve akár 6 lemezen rengeteg bónusszal, de ha "csak" az eredeti dalokat hallgatnád, akkor itt az idő beszerezni vinylen. A Monster még mindig egy rettentően jó lemez, és ilyen jól sosem szólt.

Coldplay – Everyday Life

Mi is meglepődtünk, hogy a Coldplay mennyire jó tripen van az Everyday Life-on, világzene, jazz, blues, nagyjából minden belefért a bandának, ami az eszébe jutott, így a kísérletezős dupla albumot nyugodt szívvel be lehet szerezni vinylen, mert ott a helye a gyűjteményben.

Kispál és a Borz - Ágy, asztal, tv / Sika, kasza, léc

Ha hiányoznának a magyar vinyl-kiadások, vagy inkább pontosítsunk, a legendás magyar lemezek újrakiadásai, akkor tessék, a Kispál kiadta két csodás albumát vinylen, így most bátran feltekerheted a volumét, hadd legyen nagyobb hangerő tökéletes minőségben is.

Nick Cave & the Bad Seeds – Ghosteen

Nick Cave most sokkal emelkedettebb hangulatban dolgozza fel a gyászt, de a Ghosteen attól függetlenül, hogy szép, még nem feltétlenül könnyebb lemez, mint a Skeleton Tree. Mindegy, mert így is be kell szerezni, lehetőleg vinylen.

Leonard Cohen – Thanks for the Dance

Leonard Cohen halála után fia fejezte be apja elkezdett dalait, így 9 olyan track jött össze pár vendégművész (pl. Beck és Damien Rice) közreműködésével, ami méltóképpen búcsúzik el Leonard Cohentől. Meg kell venni? Hát hogy a viharba ne kellene!

Beck – Hyperspace

Beck új lemeze olyan, mintha egy melankolikus, időgépes road movie filmzenéje lenne, melyet Pharrell társproduceri jelenlétével pakolt össze. Ahogy Beck többi lemezét, ezt is be kell zsákolni, lehetőség szerint vinylen.

Michael Kiwanuka – Kiwanuka

Az év egyik legjobb lemeze Michael Kiwanuka harmadik albuma, amin ez a félisten olyan természetességgel nyom rettenetesen ügyes soul-dalokat, hogy az embernek összeszorul a szíve a gyönyörűségtől. Vedd meg, és hallgasd rongyosra.

Queens of the Stone Age – Songs for the Deaf

A QOTSA talán legjobb lemezét újra kiadta vinylen, nem igazán kell mondani, hogy alig létezik ennél jobb karácsonyi ajándék, azt meg pláne nem, hogy ezen az albumon bizony nincs gyenge dal. Nem véletlenül klasszikus a Songs for the Deaf, illik bezsákolni most már vinyl-formában is. Csak szólunk, hogy a Rated R is kint van.

David Bowie – Space Oddity (2019 mix)

Bowie Space Oddityje új keverésben, vinylen. A pénztárcánk sír, de igazából picit nevet is. Azt már tényleg csak félve merjük megemlíteni, hogy az album most november 14-én volt 50 éves. Még mindig nem tűnik annyinak.

Gang Starr - One of the Best Yet

2003 óta nem adott ki lemezt a Gang Starr, és bár Guru már nincs közöttünk, mégis elég jó cucc jött össze, amelyhez felhasználták Guru halála előtt felvett hangsávjait. Hogy az egyik legjobb-e, az nem biztos, de nagyon erős az új Gang Starr-album, be kell szerezni.

És ezt olvastad már?
Maga a Hangya mondta el, miért nem végezte ki Thanost a „hátsó kijáraton” keresztül