Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Igazából több is, de nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ezekért a filmekért 2020-ban simán beülünk majd a moziba.

Tőrbe ejtve (Knives Out)

Premier: január 2.

Egy kis Agatha Christie-féle nyomozós csoda igazi sztárparádéval, ami az első pillanatától az utolsóig rendben van. Az év egyik első kellemes meglepetése lesz.

Az átok háza (The Grudge)

Premier: január 2.

Visszatér a rettegés, talán most egy kicsit emlékezetesebb formában, mint legutóbb. De a lényeg, hogy már megint lehet félni egy házban, ahol senki sincs biztonságban.

Judy

Premier: január 9.

Judy Garland élete a nagyvásznon annak minden árnyoldalával együtt, amikről ritkán hallunk. Renée Zellweger élete egyik legjobb alakítását nyújtja benne. Látni kell.

Árok (Underwater)

Premier: január 9.

Egy kutatócsapat az óceán mélyén egy földrengés következményeként találkozik valamivel, ami sokkal veszélyesebb, mint a fojtogató víztömeg.

Botrány (Bombshell)

Premier: január 9.

A FOX vezérének szexuális zaklatási botrányait kirobbantó nők története, és mivel olyan színésznők alakítják őket, mint Nicole Kidman, Charlize Theron és Margot Robbie, látnunk kell ezt a filmet.

Dolittle

Premier: január 16.

Vasember után Robert Downey Jr. egy klasszikus sztorival érkezik vissza, amiben nagy kalandra indul, de ebben a nagy kalandban rengeteg CGI-állat lesz majd a színész partnere.

Árva Brooklyn (Motherless Brooklyn)

Premier: január 16.

Edward Norton rendezésében Edward Norton egy Tourette-szindrómától szenvedő magándetektívet alakít, aki megpróbál rájönni, ki ölte meg a főnökét.

Bad Boys: Mindörökké rosszfiúk (Bad Boys for Life)

Premier: január 16.

Bad Boys 3. Ehhez nem is nagyon kell és lehet mit hozzátenni.

Jojo nyuszi (Jojo Rabbit)

Premier: január 23.

Ha azt hiszed, Taika Waititi nem tud egy kemény gyomrost bevinni, hát nézd meg a nyomokban vicces, de többnyire kőkeményen drámai Jojo nyuszit.

Richard Jewell balladája (Richard Jewell)

Premier: január 23.

Clint Eastwood 89 éves fejjel is rendez, most épp egy hősről, aki bombát talál az 1996-os olimpián, de aztán őt vádolják meg azzal, hogy robbantani akart.

1917

Premier: január 23.

Ha minden igaz, Sam Mendes megrendezte az utóbbi évtized legjobb háborús filmjét, mindezt vágás nélkül, de ha hinni lehet a kritikáknak, nem ettől igazán lélegzetelállító ez a film.

Szín az űrből (Color Out of Space)

Premier: január 24. (USA)

Lovecraft sztorijának új filmes változatában Nicolas Cage rémüldözik, állítólag elég élvezhető módon.

The Turning

Premier: január 24. (USA)

Egy furacsaládos, furaházas horror, ami akár nem is lehetne annyira érdekes, de ebben a horrorban Mackenzie Davis és Finn Wolfhard játszik, mindez pedig Floria Sigismonditól jön, aki rendezett epizódokat a Daredevil-sorozatnak és A szolgálólány meséjének, és ő hozta össze a The Runaways-t is.

Ne játssz a tűzzel (Playing With Fire)

Premier: január 30.

John Cena a kemény tűzoltó, ő és társai összekerülnek pár gyerekkel, aztán felrobban a tűzoltóság. Nem szó szerint, de még az is összejöhet.

Úriemberek (The Gentlemen)

Premier: január 30.

Guy Ritchie visszatért a gengszterfilmekhez. Hozott is magával pár szupersztárt, Matthew McConaughey-t, Hugh Grantet, Colin Farrell-t, hogy nagyobb legyen a balhé, amiben egy brit drogbáró el akarja adni a bizniszét oklahomai milliárdosoknak.

A búcsú (The Farewell)

Premier: január 30.

Egy kínai család úgy dönt, nem mondja meg a nagyinak, hogy nemsokára meg fog halni, inkább szebbé varázsolják azt az időszakot, ami még hátra van neki.

Kisasszonyok (Little Women)

Premier: január 30.

Greta Gerwig a Ladybird után egy klasszikust vitt vászonra, állítólag olyan csodásan, hogy a Kisasszonyok ott lesz 2020 legjobb filmjei között. Várjuk!

Ritmusszekció (The Rhythm Section)

Premier: január 30.

Blake Lively nem épp kemény akciófilmjeiről híres, de a Ritmusszekcióban mégis bosszút esküszik azok ellen, akik megölték a családját. És kemény lesz, mint a kád széle.

Gretel & Hansel

Premier: január 31. (USA)

Jancsi és Juliska sztorija szerinted is egy horrorért kiáltott? Ha igen, akkor nyugi, nemsokára jön a te filmed.

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Premier: február 6.

Harley Quinn és Margot Robbie újra egyesülnek, hogy a Suicide Squadnál némileg méltóbb filmben parádézhassanak, de nem biztos, hogy ez összejön. Nemsokára kiderül.

Blackbird

Premier: február 6.

Egy dán dráma, a Csendes szív remake-jében Susan Sarandon haldokló anyukát alakít, aki halála előtt még egyszer összerántja a családot, aztán persze felszínre kerül egy s más.

A nevek dala (The Song of Names)

Premier: február 6.

Egy részben Magyarországon forgatott dráma, amelyben egy eltűnt hegedűzseni felkutatása a cél Európában, de mindez olyan színészekkel, mint Clive Owen és Tim Roth.

A feltaláló

Premier: február 6.

Egy film a Béres Csepp feltalálójáról, Béres Józsefről, akinek élete nem volt játék és mese.

Sajnáljuk, nem találtuk otthon (Sorry We Missed You)

Premier: február 6.

Dráma a vállalkozói lét szörnyűségéről Ken Loach-tól, aki nem igazán szokott hibázni.

Sonic, a sündisznó (Sonic the Hedgehog)

Premier: február 13.

Sonic némi újradizájnolás után beszáguld a vásznakra. Reméljük, jobb lesz, mint a Mario-film.

A vágyak szigete (Fantasy Island)

Premier: február 13.

Egy ’70-es évekbeli sorozat kerül modern verzióban vászonra, ahol az álomszerű körülmények között meglehetősen rémálomszerű események történnek.

Downhill

Premier: február 14.

A skandináv Lavina amerikai remake-jében Will Ferrell rohan el a családja elől, mikor jön egy lavina, aztán csak a kérdések jönnek a házasság és a család intézményével kapcsolatban.

Ordinary Love

Premier: február 14. (USA)

Liam Neeson a legfélelmetesebb ellenséggel kényszerül szembeszállni. A felesége rákbetegségével. Állítólag gyönyörű film.

A vadon hívó szava (The Call of the Wild)

Premier: február 20.

Harrison Ford és kétes minőségű CGI-kutyája megpróbálják túlélni a vadont sok kaland közepette.

Bloodshot

Premier: február 20.

Vin Diesel mint szuperhős. Ezt is megérjük februárban.

Öngyilkos túra (Selvmordsturisten)

Premier: február 20.

Fura dolgok történnek a Hotel Aurora falai között, egy nyomozás szálai viszont oda vezetnek, Nikolaj Coster-Waldau pedig csúnya dolgokat talál odabent.

Sötét vizeken (Dark Waters)

Premier: február 20.

Egy ügyvéd nekimegy egy környezetszennyező vállalatnak, és mivel ez az ügyvéd Mark Ruffalo, azaz Hulk, túl sok jót nem jósolunk a cégnek.

A mennyországnak kell lennie (It Must Be Heaven)

Premier: február 20.

Elia Suleiman bejárja a világot, és folyamatosan párhuzamokat tapasztal szülőföldjével, Palesztinával. Ez így nem hangzik annyira erősnek, de állítólag a film csodás.

Valhalla

Premier: február 20.

Thor és Loki ezúttal nem a Marvel kötelékében, hanem egy igazi norvég moziban kerülnek elő, amelyben Valhalla élete felbolydul, mikor fenyegetés érkezik Fenrir és Jotnar személyében.

Zárójelentés

Premier: február 27.

Szabó István új filmje, amelyben egy orvos szeretné újra megtalálni önmagát, ezért visszamegy szülőfalujába.

A láthatatlan ember (The Invisible Man)

Premier: február 27.

Egy klasszikus újrafeldolgozva. Elizabeth Moss futhat a láthatatáan rém elől.

Előre! (Onward)

Premier: március 5.

A Pixar varázsvilágba visz mindenkit, ahol az élet meglepően földivé degradálódott, de a főhősök talán még visszaállíthatják a rendet, és így beszélhetnek már elhunyt édesapjukkal is.

Becsületes tolvaj (Honest Thief)

Premier: március 5.

Liam Neeson ezúttal egy jó útra tért bankrablót alakít, aki bosszút esküszik a szövetségi ügynökök ellen. És ha Liam Neeson bosszút esküszik, az tudjuk, milyen.

Guns Akimbo

Premier: március 5.

Daniel Radcliffe egy olyan srácot alakít, akinek szüksége lesz frissen szerzett gladiátorképességeire, hogy megmentse barátnőjét.

Emma

Premier: március 12.

Jane Austen regényének újabb adaptációja egy kicsit másképp, de olyan színészekkel, mint Anya Taylor-Joy és Bill Nighy.

A nyomorultak (Les Miserables)

Premier: március 12.

Ez egy nagyon másféle Nyomorultak lesz, itt egy rendőr kerül a párizsi alvilági bandák központjába, ahol elég nagy a feszültség, és persze a helyzet teljesen kilátástalannak tűnik.

Hang nélkül 2. (A Quiet Place 2)

Premier: március 19.

Emily Blunték folytatják a harcot a rémségekkel egy pisszenés nélkül.

The Outpost

Premier: március 19.

Orlando Bloom és Scott Eastwood egy kicsi, de elszánt katonai csapat tagjai, akik a tálibok ellen küzdenek Afganisztánban.

Kémecském (My Spy)

Premier: március 19.

Dave Bautista egy 9 éves kislány családjába épül be CIA-sként egy meló miatt. Tiszta ’90-es évek!

Mulan

Premier: március 26.

A Disney élőszereplős ámokfutásai közül talán a Mulan tűnik a legérdekesebbnek, de az már biztos, hogy az előzetesek alapján a rajzfilm új változata látványos és hangulatos lesz.

Új mutánsok (The New Mutants)

Premier: április 2.

Nem tettünk volna nagy téteket arra, hogy valaha is bemutatják az ezerszer elhalasztott X-Men spinoffot, de talán megérte várni az új mutánsok horrorisztikus elérkezésére.

Trollok a világ körül (Trolls World Tour)

Premier: április 2.

A Trollok visszatérnek, hogy különféle stílusokkal küzdjenek meg, de főként a rockkal, ami mindent el akar pusztítani a világukban.

Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő (Peter Rabbit 2: The Getaway)

Premier: április 9.

Nyúl Péter visszatér, és vele együtt a gyerekek is a mozikba. Mivel az első teljesen okés volt, akár a folytatás is lehet még pofás.

Nincs idő meghalni (No Time To Die)

Premier: április 9.

Daniel Craig utolsó Bond-filmjében a nyugdíjazásból kerül elő Bond, hogy egy új és nagyon veszélyes ellenfelet küldjön el pihenni maga helyett.

Fatherhood

Premier: április 16.

Egy apuka egyedülállóvá válik, a lánya születésekor a felesége életét veszti. Meg kell tanulnia valahogy kezelnie a helyzetet, és ez sok vicces és drámai helyzetbe is hozza őt. Pláne azért, mert Kevin Hart a főszereplő.

Monster Problems

Premier: április 16.

Egy srácnak túl kell élnie egy szörnyapokalipszist, de sebaj, segítségére lesz egy tapasztalt vadász is.

Antlers

Premier: április 17.

Egy kisvárosi tanárnő és testvére, a helyi seriff, valamint egy fiatal srác elég nagy bajba kerülnek, amikor a fiú egy titkot fedez fel. Vér, futás, sikítás!

Antebellum: A kiválasztott (Antebellum)

Premier: április 23.

Egy sikeres írónő egy furcsa párhuzamos valóságban találja magát, ahonnan csak úgy tud kiszabadulni, ha megfejt egy rejtélyt.

Fekete Özvegy (Black Widow)

Premier: április 30.

Scarlett Johansson, azaz a Fekete Özvegy végre feltárja, mi is történt Budapesten. Sok bunyó, lövöldözés és feszülős szerkók.

Covers

Premier: május 7.

Egy szerelmi történet a Los Angeles-i zenei szcénában olyan nevekkel, mint Dakota Johnson, Bill Pullman, Eddie Izzard vagy Ice Cube.

Greyhound

Premier: május 7.

Tom Hanks-nek háborús filmjében egy hajóflotta kapitányaként kell túlélnie a II. világháborúban a nácik tengeralattjáróinak támadását.

A nő az ablakban (The Woman in the Window)

Premier: május 14.

Amy Adams egy agorafóbiás nőt játszik, aki sosem mozdul ki a lakásából. Egyszer egy gyilkosságot lát a szomszédban, de ezzel magára zúdít egy olyan borzalmat, amire senki sem számít.

Scooby! (Scoob!)

Premier: május 14.

Scooby-Doo újra animációs verzióban meséli el a nyomozásait, ezúttal a legelsőt, ebből a filmből ugyanis kiderül, hogyan találkoztak Bozonttal.

Halálos iramban 9

Premier: május 21.

A családi kör kilencedszer is visszatér, hogy tövig nyomja a gázt.

Promising Young Woman

Premier: május 28.

Egy lány, aki meglehetősen durva dolgokat élt át korábban, minden férfin bosszút áll, aki csak az útjába kerül.

Artemis Fowl

Premier: május 28.

Egy fiatal bűnöző zseni elfog egy tündét, hogy a váltságdíjból megmentse apját. Kalandos lesz.

Wonder Woman 1984

Premier: június 4.

Wonder Woman ezúttal a ’80-as években veti be magát Pedro Pascal és Kristen Wiig főgonoszai ellen.

Kampókéz (Candyman)

Premier: június 11.

Egy újabb feldolgozás, ami után biztos nem mered majd háromszor kimondani a tükörben, hogy Kampókéz.

Pesti balhé

Permier: június 11.

A magyar Ocean’s 11, csak sokkal erősebben veszi magát poénra. Ez a csapat egy aukcióra próbál becsempészni egy képet, de közben semmi sem sül majd el jól.

Top Gun: Maverick

Premier: július 16.

Tom Cruise visszatér a levegőbe, hogy kiképezze az új generációt, és közben olyan látványos manővereket hajtson végre, hogy félrenyeljük közben a popcornt is.

King’s Man: A kezdetek (The King’s Man)

Premier: szeptember 17.

Nagyot csúszott, de remélhetőleg nem azért, mert minőségbeli problémák lennének a Kingsman-előzményfilmmel. Matthew Vaughn nem nagyon szokott hibázni, szóval nem lesz itt baj.

Godzilla vs Kong

Premier: november 19.

A címben minden benne van, jó eséllyel a teljes forgatókönyv is. De a fenébe is, akkor is látni akarjuk már most!

Fűrész reboot

Premier: május 15.

Egyelőre még semmit sem tudni a filmről, csak annyit, hogy maga Chris Rock látott fantáziát egy újrakezdésben. És Samuel L. Jackson is benne lesz, mindezt pedig a Fűrész 2-3-4 rendezője szállítja.

SpongyaBob: Spongya szökésben (The SpongeBob Movie: Sponge on the Run)

Premier: június 11.

Csiguszt elrabolják, úgyhogy Spongya és Patrik mentőakcióra indul Atlantiszba.

Lelki ismeretek (Soul)

Premier: június 18.

A Pixar két új filmet is szállít 2020-ban, a Soulban egy zenész lelke igyekszik visszatérni a földi létbe, de ahhoz, hogy ez megvalósuljon, meg kell ismernie önmagát.

In the Heights – New York peremén (In the Heights)

Premier: június 26. (USA)

A nagy sikerű Broadway-musical filmváltozatát a Hamilton alkotója hozta össze, úgyhogy simán lehet, hogy nagy durranás lesz belőle a vásznon is.

Free Guy

Premier: július 3. (USA)

Ryan Reynolds rájön, hogy egy videójátékban él. Ha nem ez lesz az év egyik legviccesebb filmje, akkor semmi.

Minions: The Rise of Gru

Premier: július 3. (USA)

Visszatérnek a Minyonok, hogy ott folytassák, ahol a szólófilmjükben abbahagyták, azaz elmesélik, mi történt, miután találkoztak Gruval.

Szellemirtók: Az örökség (Ghostbusters: Afterlife)

Premier: július 10. (USA)

Egy új generáció találkozik a szellemekkel, de valahogyan a régi szereplők is bevonódnak a buliba, ami az előzetesek alapján inkább a Stranger Things hangulatát fogja hozni.

Tenet

Premier: július 17.

Christopher Nolan új filmje egy kémsztori lesz némi időmanipulációval. Egyszerűen nem lehet rossz.

Dzsungeltúra (Jungle Cruise)

Premier: július 23.

Dwayne Johnson és Emily Blunt ultralátványos családi kalandfilmje könnyen lehet egy új generáció A Karib-tenger kalózaija. Az biztos, hogy a pénzt nem sajnálták a Dzsungeltúrától.

Morbius

Premier: július 31. (USA)

Képregényfilmekből már elég sok van, de a Morbius Jared Letóval nagyon is várós, hiszen Pókember egyik legendás ellenfeléről van szó, aki mutathat meglepetéseket, ha szerencsénk van.

Infinite

Premier: augusztus 7. (USA)

Antoine Fuqua filmjében Mark Wahlberg felfedezi, hogy a hallucinációi tulajdonképpen képek az előző életéből.

Respect

Premier: augusztus 14. (USA)

Aretha Franklint Jennifer Hudson alakítja ebben az életrajzi filmben. A hanggal nem lesz probléma, az biztos.

Bill & Ted Face the Music

Premier: augusztus 21. (USA)

Bill és Ted visszatérnek, hogy már apukákként megírják életük dalát.

The Hitman’s Wife’s Bodyguard

Premier: augusztus 28. (USA)

A Sokkal több mint testőr folytatódik. Motherfuckerek újra a házban.

Monster Hunter

Premier: szeptember 4. (USA)

A sikeres játékokból a Resident Evil-filmek rendezője és Milla Jovovich készít filmet, ami semennyire sem jó hír, de hátha ezúttal valami igazán jót készítenek együtt.

Démonok között 3. (The Conjuring: The Devil Made Me Do It)

Premier: szeptember 11.

Warrenék visszatérnek, és velük együtt jönnek a démonok is.

Last Night In Soho

Premier: szeptember 25. (USA)

Edgar Wright filmjében  egy fiatal lány valahogyan képes egy ajtón keresztül belépni a ’60-as évek Londonjába, ahol találkozik a bálványával, egy énekessel. De aztán minden rosszra fordul.

Bűntudat nélkül (Without Remorse)

Premier: szeptember 18.

Tom Clancy regényét Stefano Sollima, a Gomorra rendezője viszi vászonra.

The Many Saints of Newark

Premier: szeptember 25. (USA)

A Maffiózók előzményfilmje. Többet nem is érdemes hozzátenni.

Venom 2

Premier: október 2. (USA)

Nem sokat tudni a Venom folytatásáról, annyit viszont igen, hogy Tom Hardy visszatér, és Woody Harrelson is Mészárszék szerepében, a filmet pedig Andy Serkis rendezi, és nincs kizárva, hogy ezúttal tényleg véres lesz.

BIOS

Premier: október 2. (USA)

Tom Hanks nagyon jó évet zárhat idén, a BIOS is az ő filmje lesz, amelyben a posztapokaliptikus Földön egy robot, aki azért született, hogy haldokló alkotója kutyájára vigyázzon, megpróbál rájönni arra, hogy mit jelent embernek lenni.

The Trial of the Chicago 7

Premier: október 2. (USA)

A chicagói hetek perét dolgozza fel Aaron Sorkin filmje, aki nem csak forgatókönyvíróként, hanem rendezőként is beszállt a projektbe. Brutális a szereposztás: Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Eddie Redmayne. Jöhet.

The Witches

Premier: október 9.

Roald Dahl Boszorkányokjából 1990-ben készült filmverzió, de most Robert Zemeckis is készít egyet olyan sztárokkal, mint Anne Hathaway, Octavia Spencer, Chris Rock és Stanley Tucci.

Halál a Níluson (Death on the Nile)

Premier: október 9. (USA)

Kenneth Branagh újra Poirot lesz, remélhetőleg egy fokkal izgalmasabb lesz a visszatérés, mint amilyen a debütálása volt az Orient Expresszen.

Halloween Kills

Premier: október 16. (USA)

Michael Myers és Laurie újra egymásnak feszülnek, szóval lesz vér dögivel.

Snake Eyes

Premier: október 16. (USA)

Kígyószem a G.I. Joe-ból (Henry Golding) saját filmmel támad. Még Iko Uwais is beszáll a háborúba.

Eternals

Premier: november 6. (USA)

A Marvel idei gigadobása Angelina Jolie-val, az iszonyúan kigyúrt Kumail Nanjianival, Kit Haringtonnal, Richard Maddennel, Salma Hayekkel és Gemma Channal. A kasszát biztosan megcsörgetik majd rendesen a halhatatlanok.

Stillwater

Premier: november 6. (USA)

Matt Damonnak Párizsban tisztáznia kell a lányát, akire megpróbálnak rábizonyítani egy bűntényt, amit nem követett el. Mindez a Spotlight Oscar-díjas rendezőjétől, Tom McCarthytól.

Deep Water

Premier: november 13. (USA)

Ben Affleck egy olyan férjet alakít, aki hagyja, hogy a felesége szeretőket tartson. Aztán gyanúsított lesz, amikor a feleség szeretői elkezdenek eltünedezni.

Raya and the Last Dragon

Premier: november 25. (USA)

Ha nem tudnád, mivel keresi majd gennyesre magát a Disney jövő év végén, akkor csak szólunk, hogy ezzel a rajzfilmmel, amelyben Rayának az lesz a feladata Lumandrában, hogy megtalálja az utolsó sárkányt.

Dűne (Dune)

Premier: december 18. (USA)

A nálunk forgatott, sztárparádés Dűne egyszerűen nem lehet rossz, Denis Villeneuve legalábbis nem ismeri a hiba fogalmát.

West Side Story

Premier: december 18. (USA)

Steven Spielberg újraálmodja a West Side Storyt, amiben olyan színészek dalolnak majd, mint Ansel Elgort és Rachel Zegler.

Amerikába jöttem 2 (Coming 2 America)

Premier: december 18. (USA)

Eddie Murphy újra Akeem szerepében, akinek kiderül, hogy van egy fia Amerikában.

Uncharted

Premier: december 18. (USA)

Nathan Drake a vásznakra költözik, a filmből kiderül, hogyan lett a kalandorból az, aki, ehhez pedig Tom Holland és Mark Wahlberg asszisztál majd.

Croodék 2 (The Croods 2)

Premier: december 23. (USA)

Valamiért 7 évvel az első rész után tér vissza a kőkorszaki család, akik ezúttal Bettermanékkel küzdenek meg, akik valahogy mindent jobban tudnak.

The Tomorrow War

Premier: december 25.

Egy sci-fi, amelyben egy jövőbeli háborúban a győzelem kulcsa az lehet, ha főhősünk meg tud birkózni a múltjával. Chris Pratt és Yvonne Strahovski mindenképp csatasorba kerülnek.

Egy kivételes barát

Premier: még nem ismert

Hozzánk is elér Tom Hanks filmje, amelyben Fred Rogerst, minden idők legimádottabb tévés személyiségét alakítja, aki egy cinikus újságíróval találja magát szemben, de neki semmi sem akadály.

Uncut Gems

Premier: valószínűleg január vége

Adam Sandler óriásit alakít ebben a filmben, ami ott lehet majd az év legjobbjai között is. Ha minden igaz, a Netflix hozza majd, de a pontos premierdátum egyelőre nem ismert.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.