Alig van már időd arra, hogy behozd a lemaradásod, és ne bután állj egy-egy előadó koncertjén. Lemezek, amelyek néha nem is jók, de illik ismerni őket, ha a VOLT-on bulizol.

Thirty Seconds To Mars – Love Lust Faith + Dreams

Bár egyáltalán nem a legjobb 30STM-album, mégis ezt kell végighallgatnod, ha jót akarsz a jelenlegi turné miatt. Ha szereted a U2-t, és a banda előző lemezét, akkor jól fogsz szórakozni. Azért hasonlítgatjuk egyébként a világmegváltás királyaihoz Jared Leto bandájának új művét, mert a City of Angels a konkrét bonósodás útját mutatja, míg a Conquistador inkább egy lazább, pörgősebb oldalt hoz. Együtt éneklős részek persze itt is akadnak, hogy a VOLT-on is olajozottan menjen el a hangunk.

Mikor? Hol? Július 3., szerda, Telekom Nagyszínpad, 23:30

Queens of the Stone Age – …Like Clockwork

Bármelyik QOTSA-lemezt meleg szívvel ajánlanánk, és tesszük is, de mégiscsak a Clockwork turnéja zajlik éppen, szóval hallgassuk meg, hogyan depressziózik teljes joggal Josh Homme. De még így is eléri, hogy bulizni akarj. Főleg az olyan dalok hallatán, mint a My God Is The Sun. Nincs gyenge pontja, csak egy hajszálnyival talán melankólikusabb az elődöknél. Mondjuk ez érthető.

Mikor? Hol? Július 3., szerda, Telekom Nagyszínpad, 21:30

Hurts – Exile

A második Hurts-album sem lett gyengébb az elsőnél, kritikánkban azt írtuk róla, hogy egy elsőre talán nehezebben szerethető, de mégis pontosan annyira ügyes munka, mint a Happiness volt. De mivel a friss lemez turnéztatása folyik éppen, pörgesd végig legalább egyszer a nagyobb slágereken, a Miracle-ön és a Blind-on kívüli trackeket is, hiszen szépen fognak játszani belőlük a VOLT-on.

Mikor? Hol? Július 4., csütörtök, Telekom Nagyszínpad, 21:30

Papa Roach – … To Be Loved – The Best of Papa Roach

Bár érdemes meghallgatni legutóbbi lemezüket, a 2012-es The Connection-t is, azért jó tisztában lenni a nagyobb slágerekkel, ha pedig tudod, hogyan kell folytatni azt a sort, hogy cut my life into pieces, akkor is jó átvenni az olyan alapvetéseket, mint a Broken Home vagy a She Loves Me Not.

Mikor? Hol? Július 5., péntek, Telekom Nagyszínpad, 19:45

Billy Talent – Dead Silence

Július 1-jén a Hajón mutatták be a kanadaiak 2012-es albumukat, és nem lennénk nagyon meglepődve, ha szép számmal kerülnének elő róla trackek a mindössze négy nappal későbbi VOLT-bulijukun is. Pattogós dalokkal pakolták tele a Dead Silence-et is, szóval nagyjából semmi sem változott, talán csak a gitártorzítás mértékét tekerték lejjebb egy picit.

Mikor? Hol? Július 5., péntek, Telekom Nagyszínpad, 21:30

Martin Solveig – Smash

Az album, amelyen rajta van a Hello. És még egy rakás másik sláger is, amelyik megpróbált a közelébe érni, de nem sikerült neki. Lásd: Ready To Go. Teljes bizonyossággal fogja belekeverni szettjébe Solveig csaknem a teljes sikerlemezt, úgyhogy jobb tisztában lenni azzal, mire szeletelsz vigyorogva.

Mikor? Hol? Július 5., péntek, Telekom Nagyszínpad, 23:30

Example – The Evolution of Man

Mivel Elliot John Gleave, azaz Example nagyjából minden lemezéről játszik néhány dalt a bulijain, pörgesd végig a legutóbbi, 2012-es művét, amelyen olyan slágerek figyelnek, mint a Say Nothing vagy a Close Enemies. De ha igazán jót akarsz magadnak, akkor keresgélj nem klipes dalokat az előző albumokról, a Playing in the Shadows-ról és a Won’t Go Quietly-ről. Mi a Never Had a Day-t ajánljuk.

Mikor? Hol? Július 6., szombat, Telekom Nagyszínpad, 23:30

Bullet For My Valentine – Temper Temper

Meglehetősen megosztotta a kritikusokat és a rajongókat is a Bullet for my Valentine új albuma. Nem mondjuk, hogy nem értjük, miért. Valami elveszett a bandából, de hát mégiscsak eme felemás lemez kedvéért látogatnak el Sopronba, így legalább a kötelező köröket, a Temper Temper-t, a Riot-ot és az albumot nyitó Breaking Point-ot vegyük át, ha mást nem. Aztán jöhet újra a Scream Aim Fire és a Fever.

Mikor? Hol? Július 6., szombat, Telekom Nagyszínpad, 18:00

Jamie Woon – Mirrorwriting

Nagyjából a teljes szakma leborult Woon első lemeze előtt, köszönhetően az olyan daloknak, mint a Night Air, a Shoulda vagy az a Lady Luck, amihez Magyarországon forgattak klipet. Ilyen kellemes downtempóval ritkán van az embernek dolga, a fülledt és teljességgel sötétségbe burkolózó hangzást pedig valószínűleg sohasem fogod megunni. A Mirrorwriting az éjszakáid legjobb barátja.

Mikor? Hol? Július 5., péntek, OTP Bank–Petőfi Rádió Színpad, 20:00

GusGus – Arabian Horse

Az utóbbi évek egyik leggyönyörűbb elektronikus lemeze, az izlandiak olyan magasra tették vele a lécet, hogy azt talán még ők sem lesznek képesek átugrani. Lehet, nem is született szebb dal stílusában az utóbbi időkben, mint a Within You. Ha szerencsénk van, játsszák majd Sopronban is, de igazából bármi meg fogja tenni a bőséges életművükből.

Mikor? Hol? Július 6., szombat, OTP Bank–Petőfi Rádió Színpad, 21:40

Bonobo – The North Borders

"A Ninja Tune fenegyereke úgy látszik, üzembiztos vonatot épített számunkra bizonytalan helyekre való utazáshoz, amire bátran felszállhat mindenki, aki csak úgy menne bele a nagyvilágba, és otthon hagyna mindent, amire nincs szüksége. Na ilyen lemez a The North Borders" – ezt írtuk kritikánkban erről a remek albumról, amit élőben prezentál a mester Sopronban. És majd szeptember 20-án is a Millenárison.

Mikor? Hol? Július 4., csütörtök, OTP Bank–Petőfi Rádió Színpad, 01:00

DJ Fresh – Nextlevelism

Nem egy világmegváltó, de meglepően kellemes nyári lemez, teljesen átlagos, lakossági dubstep és drum&bass a dallamosabb, éneklős fajtából olyan vendégelőadókkal, mint Sian Evans a Kosheenból a Louder-ben, Rita Ora a Hot Right Now-ban, Dizzee Rascal a The Power-ben, de még Juliette Lewis is beénekli magát a Fire Over Water-be. Slágerparádé mindenkinek, aki szereti az ilyesmit.

Mikor? Hol? Július 4., csütörtök, OTP Bank–Petőfi Rádió színpad, 2:30

És ezt olvastad már?
Maga a Hangya mondta el, miért nem végezte ki Thanost a „hátsó kijáraton” keresztül