Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Minden idők egyik legmeghatározóbb sitcomja ma 25 éves. Rengetegen rajonganak érte a mai napig, és bár lehet, páran nem szeretik (bár el nem tudjuk képzelni, ki), olyan ember biztosan nincs, aki ne hallott volna a hat jóbarát életét 10 évadon át követő sorozatról. Megnéztük, kit merre sodort az élet a befejezés óta.

Jennifer Aniston

Egyértelműen ő az, aki a legtöbbet tudta profitálni a sorozat elképesztő sikeréből. Eleinte leginkább magánéletével tartotta magán a bulvársajtó és a közvélemény figyelmét, de közben megmaradt A-listás hollywoodi színésznőnek, akkor is, ha leginkább könnyed vígjátékokban szerepel, de mivel kiváló komika, ez nagyon is jól áll neki, főleg az olyan filmekben, mint a Családi üzelmek. Persze azért belekóstolgatott már a keményebb drámákba is, és egyáltalán nem állt neki rosszul a sötétség sem, a Boldogság bármi áron (Cake) című filmért teljesen jogosan Golden Globe-ra is jelölték, de a Dumplin'-ban nyújtott teljesítménye is abszolút emlékezetes volt. Hamarosan újra visszatér sorozatozni, az Apple TV+ The Morning Show-jában játszik majd Renée Zellwegerrel és Steve Carell-lel, ez lesz egyébként az első sorozatfőszerepe a Jóbarátok óta. Aztán visszatér drámázni a The Fixer című életrajzi filmmel, amiben Denise White-ot, egy szépségkirálynőből lett sportmenedzsert alakít majd.

David Schwimmer

Davidnek a sorozat befejezése után egy említésre méltó színészi sikere volt, mégpedig az American Crime Story-ban ahol Robert Kardashian-t játszotta, a méltán hírhedt Kardashian nővérek apját, ami egy Emmy jelölést is hozott neki. Szerepelt nemrég a Will & Grace nagy visszatérésében is. Schwimmer már a Jóbarátok idején is kipróbálta magát rendezőként, összesen 10 részt rendezett és ezt folytatta a sorozat után is, például a Joey című Jóbarátok spin-off-ban is rendezett két részt. Két egész okés mozi is összehozott: a Fuss, dagi, fuss!-t Simon Pegg-gel, és a Trustot Clive Owennel, de egyikük sem lett átütő siker. Október 18-tól a The Laundromat című filmben lehet majd látni a Netflixen Gary Oldman és Antonio Banderas mellett. Színészi munkáján kívül rengeteget segít a Santa Monica-i Rape Treatment Centernek, akik gyermekmolesztálás és nemi erőszak áldozatait kezelik.

Courteney Cox

A most 55 éves színésznő neve már a Jóbarátok előtt is jól csengett Hollywood-ban (épp ezért majdnem nem is kapta meg a szerepet), így nem is meglepő, hogy a Monica szerepe után is sikeres tudott maradni a szakmában. Csak pár évet kellett várnia, hogy megkapja egy újabb sikeres sorozat a Született Szinglik főszerepét, ami 6 évadon át futott vele és egy Golden Globe jelölést eredményezett neki. Mostanában a Facebook Watch-nak dolgozik leginkább, elég sikeres lett sorozata, a 9 Months With Courteney Cox, amelyben családok érdekes terhességi sztorijait mutatja be. A széria annyira bejött, hogy berendelték a második évadát is.

Matthew Perry

Bár akkora sikert már nem hozott Perry karrierje, mint amekkorát Chandler Binggel ért el, de így is tucatnyi kisebb-nagyobb szerepben tűnt fel olyan sorozatokban, mint a korábban említett Született szinglik vagy a Férjem védelmében, valamint három évad erejéig játszotta Oscart Walter Matthau és Jack Lemon örök klasszikusának tévés verziójában, a Furcsa párban. Moziban egyedül a Bérgyilkos a szomszédomban volt emlékezetes, de abban nagyon, legalábbis az első részében, a másodikat inkább hagyjuk. Matthew már a Jóbarátok alatt és utána is sokáig küzdött alkohol- és drogfüggőséggel, de szerencsére már jópár éve tiszta életet él és sok időt tölt hasonló problémákkal küzdő sorstársai segítésével. 2017 óta nem forgat, főleg azért, mert egészségügyi problémái akadtak, nem is kicsik, bélrepedése volt, ami miatt három hónapig feküdt kórházban, teljes titokban.

Matt LeBlanc

Öt társával ellentétben, Matt számára nem ért véget 2004-ben Joey története, hiszen a stúdió annyira bízott Joey népszerűségében, hogy egy teljes sorozatot építettek rá, amit közepes sikerrel, de mégis két évadon keresztül vitt tovább. Pár év pihenő után újabb érdekes és nem mellesleg nagyon sikeres projektbe vágott, hiszen a Sikersorozat című vígjátékban önmagát alakította öt évadon keresztül, annyira jól, hogy a szakma Golden Globe-bal jutalmazta érte. Aztán jött egy nagy kanyar, szó szerint is: azok után, hogy baromi jól szerepelt a Top Gearben sofőrként kétszer is, felkérték, hogy legyen a kultikus sorozat társműsorvezetője, miután Jeremy Clarksonékat kirúgták a kamerák elől. Matt elvállalta a melót, három évadon keresztül vitte a show szekerét, de teljesen hiába, a régi hármas után már nem tudtak csodát művelni társaival, így arra hivatkozva, hogy túlságosan fárasztó a munka, és nem tud annyi időt tölteni a családjával az utazgatások miatt, lemondta a további szerepléseket. LeBlanc most épp a Man with a Plan című vígjátékszériában szerepel már 2016 óta, aminek már berendelték a negyedik évadát is. Így elmondható, hogy Jennifer mellett ő az, aki át tudta lépni önmaga és kultikus szerepe árnyékát, és további sikeres karriert tudott építeni.

Lisa Kudrow

Lisának meglehetősen telített volt a naptára a Jóbarátok befejezése után, hisz 2004 óta majd 40 sorozatban dolgozott, többet közt a Botrányban, Született szinglikben, de hangját adta a BoJack Horsemanben Wandának is, valamint 6 éven át futott egy elég sikeres websorozata a Web-terápia, amiben egy internetes „Skype pszichiátert” játszott, majd vissza is tért később Fiona Wallice szerepében, amikor a Showtime felkarolta a Web-Therapyt, és tévésorozatot csinált belőle, ami négy évadot élt meg. Igazán nagy kritikai sikert viszont A visszatérés című HBO-sorozatért kapott, amit egy 2005-ös évad után 2014-ben folytattak, és jobb lett, mint valaha. A mozi sem áll neki rosszul, szerettük a Rossz szomszédságban, a Könnyű nőcskében, a Csekély esélyben és az Éretlenségiben is, de mindig csak kisebb szerepekben lehet látni őt a vásznon. Jelenleg inkább animációs sorozatokban szinkronizálgat, a Facebook Watch Human Discoveriesében és a valamikor még idén érkező Therapy Dogban lehet majd hallani a hangját.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.