Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Napra pontosan négy évtizede ismerkedett meg a világ Ripley-vel és a "nyolcadik utassal". Ridley Scott klasszikusáért azóta is rajongunk.

1979. május 25-én mutatták be az Alient. A franc se gondolta volna, hogy az lesz belőle, ami, pedig ha jobban belegondolunk, bele volt kódolva a siker. A Star Wars után a 20th Century Fox szeretett volna egy kicsit jobban elveszni az űrben, de egyáltalán nem bíztak az Alienben, egyszerűen ez volt az egyetlen sci-fi forgatókönyv, ami az asztalukon volt, úgyhogy leforgatták. Adtak rá potom 4,2 millió dollárt, azzal nem lehet nagyot bukni. Mondjuk később a büdzsét sikeresen feltornázták 10-11 millióig, de még az sem túl sok, az Alien viszont gyönyörűen hozott a kasszára, bár a Fox eleinte azt kommunikálta, hogy a film veszteséges volt. Hát nagyon nem.

Ridley Scott és H.R. Giger annyira nagyot alkotott vele, hogy a mai napig bárki szívesen nézi újra, pedig negyven év nem kicsi idő. Nézd ma újra A nyolcadik utas a halált, bármennyire is hülye a magyar címe, de előtte nézd meg ezt a negyven fotót, amit a sci-fi klasszikus készítésén lőttek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.