400 000 LEGO Technic-elemből építettek életnagyságú Lamborghini Siánt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Építgettek kicsit. Kijött belőle egy Lamborghini.

2019-ben itthon is meg lehetett csodálni az életnagyságú LEGO Bugatti Chiront, és lehetett sejteni, hogy nem ez lesz az utolsó, amikor a LEGO emberei nekiállnak összehozni valami hasonlóan elmebeteg dolgot. Egészen 2021-ig kellett várni rá: itt az életnagyságú Lamborghini Sián FKP 37 csak és kizárólag LEGO Technic elemekből összerakva.

Több, mint 400 000 darabból készült a nagy mű, 154 teljesen különböző típusú LEGO Technic elemet tartalmaz, melyek közül 20-at kifejezetten az autó kedvéért készítettek. Összesen 8660 órán keresztül készült a Sián, ebből 5370 órát tett ki csak a tervezés, és 3290 óra volt az összeszerelés.

Cseh szakemberek műve ez az egész, egy 15 fős csapat dolgozott rajta Kladnóban. A méretei tökéletesen megegyeznek az igazi Lamborghini Siánéval: a hosszúsága 4980 mm, a magassága 1133 mm, a szélessége pedig 2101 mm. Még a lámpái is működnek, és ők is LEGO Technic elemekből állnak. A festését pedig maga a Lamborghini hivatalos autófestője készítette, hogy biztosra menjenek.

A 2200 kg-ot nyomó autó tényleg gyönyörű lett, nézd meg galériánkban, hogyan készült.

És persze nagyon várjuk, mit hoznak össze legközelebb.

Még több Sián-cikkért kattints ide!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.