Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Cannes-i nyertes nagyfilm, Joseph Gordon-Levitt saját rendezése, az itthon mozikba sem kerülő Cornetto-trilógia harmadik darabja. Lesz mit nézni, irány az Acélváros!

 1. 12/12

  Don Jon (USA)

  Rendező: Joseph Gordon-Levitt
  Szereplők: Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore
  90 perc
  Szeptember 12. Nagyterem (csak meghívottaknak) / ismétlés: szeptember 13., 17:00, Uránia terem

  Jon Martello mindent tárgyilagosan szemlél az életben: a lakását, az autóját, a családját, a nőket. A haverjai csak Don Jonnak becézik, abbéli képessége miatt, hogy minden hétvégén, kivétel nélkül, jut neki egy csaj a 10-es skála tetejéről. De még a legjobb menet sem hasonlítható össze számára azzal a hihetetlen boldogsággal, amit akkor érez, ha ül a gépe előtt és pornót néz. Elégedetlenségében elhatározza, hogy megkeresi a tökéletes szex kulcsát – ehelyett igazi leckét kap életről és szerelemről. Durva, vicces, és lenyűgözően őszinte, a Gordon-Levitt, Scarlett Johansson és Julianne Moore között izzó szenvedély szinte lángra lobbantja a vásznat.

  Még nincs vége, a tovább gomb után újabb kihagyhatatlan ajánlattal jövünk!

 2. 11/12

  Iron Sky – Rendezői változat (FIN/D/AUS)

  Rendező: Timo Vuorensola
  Szereplők: Julia Dietze, Christopher Kirby, Götz Otto, Udo Kier
  119 perc
  Szeptember 13., 21:00, Nagyterem

  Az Iron Sky 2018-ban játszódik. Már a felütés is remek: egy amerikai űrhajó leszáll a Holdon, s a személyzet legnagyobb meglepetésére egy náci várost talál a sötét oldalon, ahol Udo Kier a Führer. Az invázióra készülő holdiak, akik az 1945-ben odamenekült nácik leszármazottjai, rádöbbennek: itt az idő, hogy elfoglalják a Földet. Nos, ez nem vicc: tényleg ez volt a tavalyi Berlinale egyik nagy durranásának kiindulópontja. A rendező, Timo Vuorensola minden idők legdrágább finn produkcióját hozta tető alá, méghozzá a mintegy 7,5 millió eurós büdzséből egymilliót a rajongók dobtak össze a hosszú ideje üzemelő Iron Sky Store honlapon.

  Még nincs vége, a tovább gomb után újabb kihagyhatatlan ajánlattal jövünk!

 3. 10/12

  Minden odavan / All is Lost (USA)

  Rendező: J. C. Chandor
  Szereplő: Robert Redford
  106 perc
  Szeptember 14., 18:30, Nagyterem / ismétlés: szeptember 15., 17:00, Uránia terem

  Egy névtelen férfi (Redford) magányosan hajózik az Indiai-óceánon. Egy nap arra ébred, hogy vitorlása léket kapott, amikor összeütközött egy, a tengeren hagyott konténerrel. A navigációs berendezés és a rádió meghibásodása miatt nem tudja, hogy egy erős vihar felé vitorlázik. Bár a hajótestet sikerül kijavítania, minden tudására és korát meghazudtoló erejére szüksége van ahhoz, hogy túlélje a vihart. Az áramlatokra kell bíznia magát, hogy elvigyék egy olyan hajózási útvonalig, ahol reménye lehet arra, hogy valaki a segítségére siet. A könyörtelen napsütés, és a hajója körül úszkáló cápák arra késztetik, hogy szembenézzen saját halandóságával.

  Még nincs vége, a tovább gomb után újabb kihagyhatatlan ajánlattal jövünk!

 4. 9/12

  Adele élete / La vie d'Adele (FR)

  Rendező: Abdellatif Kechiche
  Szereplők: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche
  179 perc
  Szeptember 14., 21:00, Nagyterem

  A tunéziai származású francia direktor, Abdellatif Kechiche mozija – fikció lévén – úgy is működne, ha egy hetero kapcsolatról lenne benne szó, a szerelem megszületését, szárnyalását, majd fájó hiányát is olyan természetességgel ábrázolja, hogy igen nagy szavakra biztatja e sorok íróját: nem tudjuk elképzelni, hogy erről a témáról tökéletesebb mozgókép készülhetne. A cannes-i Arany Pálma abszolút jogos. A mű jelentősége miatt retrospektív válogatást is vetítenek Abdellatif Kechiche eddigi filmjeiből.

  Még nincs vége, a tovább gomb után újabb kihagyhatatlan ajánlattal jövünk!

 5. 8/12

  Fiatal és gyönyörű / Jeune & Jolie (FR)

  Rendező: François Ozon
  Szereplők: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot
  95 perc
  Szeptember 15., 21:00, Nagyterem

  Francois Ozon felfedezte az új Brigitte Bardot-t. A Fiatal és gyönyörű főszerepét alakító, egyébként modell Marine Vacth valóban elragadó jelenség: a műben Isabelle-t alakítja, aki tizenhét évesen modern, XXI. századi prostituáltként fedezi fel a szexualitását és a felnőtté válás egyszerűnek semmiképpen sem nevezhető folyamatát. Pozitív kicsengésű mese önmagunk felfedezéséről. Ezzel a filmmel tért vissza – tíz év kihagyás után – a francia film fenegyereke a cannes-i fesztivál versenyprogramjába.

  Még nincs vége, a tovább gomb után újabb kihagyhatatlan ajánlattal jövünk!

 6. 7/12

  Frances Ha (USA)

  Rendező: Noah Baumbach
  Szereplők: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Michael Esper
  86 perc
  Szeptember 19., 23:00, Nagyterem / ismétlés: szeptember 20., 24:00, Uránia terem

  Az íróként, rendezőként és színészként is jegyzett Noah Baumbach folytatta a Greenberg című mozival kezdődő kooperációt Greta Gerwig színésznővel, olyannyira, hogy mostani filmjük forgatókönyvét is közösen hozták tető alá. Gerwig alakítja a címszereplőt, aki egy kedves bolond. Gyakornokként dolgozik egy tánctársulatnál, totálisan csóró, még lakása sincs, albérletről albérletre ugrál. Sophie nevű barátnőjével ugyan bensőséges a kapcsolata, ám az egyensúly felbomlik, mikor az összeköltözik a barátjával. Ettől fogva minden kudarccal végződik, amihez Frances hozzáfog, legyen szó karrierről vagy magánéletről, s közben még az ártalmatlannak tűnő szituációkban is csak úgy záporoznak a hihetetlen életigazságok.

  Még nincs vége, a tovább gomb után újabb kihagyhatatlan ajánlattal jövünk!

 7. 6/12

  A nyár császárai / The Kings of Summer (USA)

  Rendező: Jordan Vogt-Roberts
  Szereplők: Nick Robinson, Gabriel Basso, Moises Arias
  95 perc
  Szeptember 19., 16:00, Nagyterem / ismétlés: szeptember 20., 17:00, Uránia terem

  A felnőttkor küszöbén álló Jon Toyt egyre inkább zavarja egyedülálló apja, Tony gyámkodása. Egyszer és mindenkorra a szabadságot választja. Legjobb barátjával, Patrickkal, és egy Biaggio nevű fura sráccal egy erdei tisztásra költöznek, és bejelentik, hogy ott alakítanak ki kötelezettség- és szülőmentes életet maguknak. Miután elkészül a hevenyészett kis otthon, a fiúk szembesülnek azzal, hogy innentől a maguk urai – egyedül az erdőben. A Successful Alcoholics című kisfilmet jegyző Jordan Vogt-Roberts ezzel a tinédzser dühvel és gyermeki képzelettel átszőtt nagyjátékfilmmel tér vissza.

  Még nincs vége, a tovább gomb után újabb kihagyhatatlan ajánlattal jövünk!

 8. 5/12

  Öld meg kedveseid / Kill Your Darlings (USA)

  Rendező: John Krokidas
  Szereplők: Daniel Radcliffe, Michael C. Hall, Elizabeth Olsen
  104 perc
  Szeptember 19., 18:00, Nagyterem / ismétlés: szeptember 20., 22:00, Uránia terem

  1944-ben a Columbia Egyetem hallgatójának, az ifjú Allen Ginsbergnek az élete gyökerestől felfordul, amikor szemet vet egyik elképesztően laza és kisfiúsan vonzó osztálytársára, Lucien Carr-ra. Carr jelenti Ginsberg belépőjét a bohém világba, általa ismeri meg William Burroughs-t és Jack Kerouac-ot. Az élet az irodalom szabályai és konformitása elleni lázadásként ők négyen elhatározzák, hogy harcba szállnak a hagyománnyal, és valami újat hoznak létre. Így veszi kezdetét a később beatkorszaknak nevezett időszak. A film egy bűntény, a barátság és egy olyan kapcsolat igaz története, aminek eredményeként egy új kulturális mozgalom született.

  Még nincs vége, a tovább gomb után újabb kihagyhatatlan ajánlattal jövünk!

 9. 4/12

  Metro Manila (UK)

  Rendező: Sean Ellis
  Szereplők: Jake Macapagal, Althea Vega, John Arcilla
  115 perc
  Szeptember 20., 18:30, Nagyterem / ismétlés: szeptember 21., 13:00, Uránia terem

  Oscar Ramirez és családja a Fülöp-szigetek északi részéről a jobb élet reményében menekül Manilába. De a főváros fojtogató pezsgése hamar rájuk telepszik, és könnyen áldozatul esnek a helyiek manipulációinak. Oscarnak szerencséje van: munkát kap egy pénzszállító cégnél, és társa, Ong is szárnyai alá veszi. De a munkával járó veszélyek és Ong zavaros ügyletei arra kényszerítik Oscart, hogy szembenézzen az új munkájával és új életével. Intenzív thriller, remekül felépített feszültség és drámai fordulatok.

  Még nincs vége, a tovább gomb után újabb kihagyhatatlan ajánlattal jövünk!

 10. 3/12

  A világvége / The World’s End (UK)

  Rendező: Edgar Wright
  Szereplők: Rosamund Pike, Simon Pegg, Martin Freeman
  109 perc
  Szeptember 20., 21:00, Nagyterem

  Összetartás, könnyed humor, nagy ivászat, megkérdőjelezhető választások, némi verekedéssel és robbanó ajándékkal – ez jellemzi Edgar Wright új filmjét, melyben ismét felbukkan Simon Pegg és Nick Frost. A történet 1990. június 22-én kezdődik Newton Havenben, ahol öt tini srác kocsmatúrával akarja megünnepelni az iskola végét. Hiába azonban a lelkesedés, a lista végén álló kocsmába – a Világ Végébe – már nem jutnak el. Húszegynéhány évvel később visszatérnek, hogy egy újabb pohármaraton keretében befejezzék, amit egykor elkezdtek. Árnyak és arcok bukkannak fel a múltjukból, míg végül rájönnek, hogy a jövő a tét. Nem csak az övék, hanem az egész emberiségé.

  Még nincs vége, a tovább gomb után újabb kihagyhatatlan ajánlattal jövünk!

 11. 2/12

  Nebraska (USA)

  Rendező: Alexander Payne
  Szereplők: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb
  110 perc
  Szeptember 21. Nagyterem (csak meghívottaknak) / ismétlés: szeptember 22., 15:00, Uránia terem

  Bruce Dern alakítja azt az idős férfit, aki kap egy hazánkban sem ismeretlen marketinglevelet, amely szerint nyerhet egymillió dollárt, ha előfizet egy magazinra – meg persze, ha kihúzzák a számát. Az erősen alkoholizáló férfi rákattan a dologra, és személyesen akarja felvenni a nyereményét, a fia pedig vele tart. Persze mindenki tudja, hogy nincs szó semmiféle pénzről, de hát nem is erről szól a nagy utazás, hanem a szeretetről, az önfeláldozásról és a grandiózus életigenlésről. Payne mozija szépen ápolja és építi az emberi lelket, igazi depresszióűző csoda. Bruce Dern alakítását Arany Pálmával ismerték el Cannes-ban és sokan már a jövő évi Oscar-gálán való díjazását is lefutott meccsnek tekintik.

  Még nincs vége, a tovább gomb után újabb kihagyhatatlan ajánlattal jövünk!

 12. 1/12

  A múlt / Le passé (FR/IR)

  Rendező: Asghar Farhadi
  Szereplők: Bérénice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa
  130 perc
  Szeptember 12., 21:30, Nagyterem / ismétlés: szeptember 13., 19:00, Uránia terem

  A mű atmoszférájában, problémafelvetésében számos ponton kapcsolódik Farhadi korábbi filmjéhez, a Nader és Simin – Egy elválás történeté-hez. Tulajdonképpen klasszikus háromszög-dramaturgiával dolgozik a rendező, elképesztő drámai mélységgel. Tragikus események sorát okozó élethazugságokkal olyan feszültséget teremt, hogy azt még egy thriller is megirigyelhetné. A sztori három emberre fókuszál. Ahmed négy év különélés után tér vissza Párizsba, hogy elváljon francia feleségétől, Marie-tól, aki időközben már egy másik férfival él. Később kiderül, hogy ez az ember házas, és a felesége kómában fekszik, mivel öngyilkosságot követett el. A rendező nagyon izgalmas módon kapcsolja össze a figurákat.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.