A Cyberpunk 2077 miatt a stúdió a reputációját, a részvényesek a pénzüket vesztették el
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bloomberg megnézte, hogyan érintette a CD Project RED financiális helyzetét a Cyberpunk 2077 körüli botrány. Elkeserítő a helyzet.

A nyolc évig előző generációs konzolokra és PC-re készülő videojátékot már tűkön ülve várta a nagyközönség. Annál nagyobb volt a csalódás, amikor az alkotás több elhalasztott premierdátum után december 10-én végre megjelent.

Kiderült ugyanis, hogy az alap PlayStation 4-en és Xbox One-on a Cyberpunk 2077 szinte élvezhetetlen a tobzódó bugoknak, a helyenként brutálisan bezuhanó képfrissítésnek és rendszeresen 720p alatti felbontásnak köszönhetően.

A PC-n és nextgen konzolokon játszó felhasználók ezeknek csak a töredékét vehették észre, de ők hiába elégedettek az alkotással, ha közben több millió játékos jelen állapotában élvezhetetlennek találja azt.

Emiatt már a megjelenés után zuhanórepülésbe kezdtek a CD Project RED részvényei...

..., a stúdió elhibázott kommunikációja pedig csak tovább rontott a helyzeten.

Az alkotók ugyanis, látvány a problémák miatti felzúdulást (amin egyébként nemigen lepődhettek meg, hiszen kizárt dolog, hogy nem tudtak a hibákról), közleményben kértek bocsánatot a játékosoktól, megígérték, hogy játszható állapotba hozzák a PS4 és Xbox One verzókat, illetve biztosították az elégedetlen felhasználókat arról, hogy a visszatérítésben közre fognak működni. Aztán az is kiderült, hogy ezzel a CD Project RED olyan ígéretet tett, amit nem tud betartani, ugyanis a vásárlások visszatérítésében nem minden esetben ők az illetékesek.

A CD Project RED jóhiszeműsége az ügyben kizárt, abban azonban lehet bízni, hogy előbb-utóbb végül kijavítják a produktum előző generációs verzióit, de úgy tűnik, hogy a piacot jelenleg ez nagyon nem érdekli. A Bloomberg jelentése szerint a stúdió elnöke, Adam Kiciński, vezérigazgatója, Marcin Iwiński, társalapítója, Michał Kiciński és pénzügyi igazgatója, Piotr Nielubowicz a botrány miatt a Cyberpunk 2077 megjelenése óta eltelt időben összesen

A cikk arra is kitér, hogy bár a részvények zuhanása megtorpant, a CD Project RED ezzel elveszítette reputációját, amit nagyjából annyi munkával lehet csak helyrehozni, mint amennyivel azt felépítették.

A kedvezőtlen fogadtatás valószínűleg a vásárlások számában is meg fog látszani. Elemzők szerint a célul kitűzött 30 millió eladott példány így már nem fog összejönni, még akkor sem, ha a stúdió néhány hónap alatt rendbe teszi a játékot.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.