Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amikor Martin Scorsese mond valamit, arra azért érdemes odafigyelni, lévén a rendező letett nem egy és nem kettő filmtörténelmi remekművet az asztalra.

Épp emiatt horkant föl több tízezer (százezer?) Marvel-rajongó, amikor a Mester azt találta mondani, hogy a Marvel filmes univerzumának darabjai nem is filmek, és inkább egy vidámparkhoz hasonlította őket.

Ezzel a megállapítással nemcsak a rajongók lelkébe gázolt bele, de olyan alkotókat is válaszra késztetett, akik dolgoztak a világsikerű franchise filmjein. Így megszólalt James Gunn, Robert Downey Jr. és Samuel L. Jackson is, de Scorsesét nem hatotta meg a dolog, és mivel a világsajtónak is tetszett a balhé, a korábbi kijelentéseit firtató újságírói kérdésekre megismételte a véleményét.

Most pedig az is kiderült, hogy a gondolataival egyáltalán nincs egyedül. Hollywood másik nagy öregje, Francis Ford Coppola, A keresztapa-trilógia és az Apokalipszis most rendezője a Prix Lumiere nevű díj átvétele kapcsán állt az újságírók elé, és menetrendszerűen meg is kapta a kérdést, mit gondol Scorsese szavairól.

Nos, nem cukrozta a véleményét.

Nem kétséges, hogy lassan egy kicsit unalmas lesz a téma, így remélhetőleg már nem sokáig fognak minden nagy múltú rendezőt ezzel a kérdéssel zaklatni. Az viszont érdekes, hogy Scorsese után egy másik meghatározó Oscar-díjas rendező is ilyen véleményt fogalmaz meg az új évezred legnagyobb mozis trendjéről.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.