Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az időskori demencia miatt a walesi színész többé interjút sem ad.

Ügyvédje közölte a rossz hírt, mely szerint a 74 éves író-rendező-színész progresszív afáziában szenved, amelynek tünetei az Alzheimer-kórhoz hasonlít, és egyik tünete a beszédzavar. Ennek következtében Jones nem ad több interjút, és minden bizonnyal színpadra sem lép többet.

Bár a címben megelőlegeztük, hogy a Monty Python emiatt biztosan nem áll újra össze, de a pájtonéknál sosem lehet tudni, ugyanis 1998-ban egy talkshow erejéig a színpadra vitték az 1989-ben elhunyt Graham Chapman urnáját, amit kiborítottak, majd felporszívóztak (természetesen nem igazi urnáról volt szó.)

A wales-i Terry Jones volt Cleese mellett a Monty Python másik erős embere, kettejük vitái a házi legendák szerint hevesek voltak, bár utóbbi szerint széket csak egyszer vágtak egymáshoz. A vizuális típusnak számító Jones a klasszikus jelenetekben gondolkodó Cleese ellentéte volt, és a két pólus jól kiegészítette egymást. Jonest az írás és színészet mellett a rendezés is érdekelte, és gyakran megosztotta véleményét a sorozat direktorával, Ian McNaughtonnal. A Gyalog galopp-ot még Gilliammel közösen rendezték, de a Brian élete és az Élet értelme forgatásán már egyedül ült a rendezői székben.

A csoport felbomlása után történelmi témájú tévésorozatokkal, könyvekkel és gyerekmesékkel múlatta az idejét. 2006-ban prosztatarákot diagnosztizáltak nála, de elmondása szerint korántsem volt annyira súlyos a helyzet, hogy minden pletykalap ezzel foglalkozzon. Nem kellett aggódni miatta, ugyanis 2009-ben a hatvanhét éves legenda sikeresen ejtette teherbe 26 éves svéd barátnőjét.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.