Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elég rossz a tendencia, de talán még van visszaút.

A PC Guru magazin a napokban közölte az olvasókkal, hogy sajnos nem tudják tovább folytatni a print kiadás elkészítését, aminek nyilván a piac folyamatos változása az oka, de online természetesen folytatják a munkát. Ez azért is rettenetes hír, mert ők voltak a legrégebbi magyar gamer magazin a piacon, 27 év után a decemberi az utolsó alkalom, hogy nyomtatott formában is olvashatod a cikkeiket.

Még rosszabb hír, hogy a Gamestarra is hasonló sors várhat, és ezt maga a szerkesztőség tette közzé egy cikkben ma. A Gamestar nyomtatott verziója még megmenthető, ehhez azonban az olvasókra van szükség.

"Szomorúan alakul az év vége, és nem csak magunk miatt mondjuk ezt. Higgyétek el, őszintén szólunk, mikor azt mondjuk: szívből sajnáljuk, hogy a magyar gamer-sajtó utolsó bástyája, a Gamestar magazin is megérezte a változó idők szelét. Ugyanis alig pár órával ezelőtt jelentették be, hogy jelen állás szerint januári lapszámuk nyomtatott formában már semmiképpen sem lesz, helyette 16 oldalon jelentkeznek a PC World magazinba betagozódva - de ez még nem jelenti azonnal a végét, most esélyetek van megmenteni a print formátumot."

Ehhez az kell, hogy 2500 új előfizetője legyen a magazinnak december 31-ig, ami elég kevés idő. Ha ez nem jön össze, akkor sajnos a print Gamestarnak is búcsút kell vennünk, ami szomorú lenne, ugyanis a 20 éve létező magazin is elég komoly bástyája a magyar játékosvilágnak. Persze, online minden folytatódhat, de valljuk be, az nagyon nem ugyanaz. Hajrá srácok, nagyon szurkolunk nektek!

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.