Ruben Östlund új Arany Pálma-nyertes új filmje, A szomorúság háromszöge nem az érzékeny gyomrúaknak készült és talán pont ezért találjuk ennyire izgalmasnak.

Azt, hogy a mozi mennyire felkavaró, jól példázza, hogy a cannes-i bemutató alkalmával többen is kisétáltak a vetítésről egy olyan jelenet miatt, melyben nagyjából negyed óráig a hányás és a széklet került reflektorfénybe. Ez persze nem akadályozta meg a közönséget abban, hogy a végefőcím után nyolcperces álló ovációval éltessék Östlund alkotását.

A sztori egy luxustengerjárón kezdődik, melyre kizárólag a felső tízezer nyerhet bebocsátást és melynek kapitánya szinte undorodik azoktól az emberektől, akik benépesítik a hajóját. Már a trailerben megmutatja magát néhány igen visszataszító figura. Az egyik utas például arra kéri a kapitányt, hogy tisztítsák le a vitorlákat, és ehhez azután is ragaszkodik, miután Harrelson karaktere közli vele, hogy a hajó motorral megy, vagyis nincsenek rajta vitorlák. Az említett gusztustalankodásból is kapunk némi ízelítőt, majd a hajó elsüllyed, a kapitány pedig utálata tárgyaival kénytelen boldogulni egy lakatlan szigeten, míg meg nem érkezik a segítség.

A filmet nálunk szeptember 22-én mutatják be a mozik. Mi biztosan ott leszünk a jegyvásárlók között.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Így fog kinézni a következő PlayStation és Xbox a mesterséges intelligencia szerint