Alternatív programajánló - Fesztivál, kiállítás, rendezvények (április 11-18.)
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elindul a Titanic, nyílnak a 100 éves házak, jönnek a vásárok, fotókiállítások, fesztiválok... ez a hét sem lesz unalmas.

Halott Könyvtár

Helyszín: Centrális Galéria, Budapest

Időpont: április 22-ig

Web: http://www.osaarchivum.org/galeria

Érdekes ötlet: a kiállítás olyan könyveket (szám szerint ötezret) gyűjtött össze, amelyeket a rendszerváltás óta nem kölcsönöztek ki. Az Alkonyat könyveket itt biztos nem találod meg.

XIII. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál

Helyszín: Szeged

Időpont: április 12-15.

Web: http://gitarfesztival.hu

A fesztiválon a szakma nagynevű sztárjai, szólisták, együttesek és fiatal tehetségek egyaránt bemutatkoznak. A programok gerincét klasszikus (nem csak gitár-) koncertek, jazz- és flamencoestek, mesterkurzusok alkotják.

19. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

Helyszín: Budapest

Időpont: április 13-21.

Web: http://www.titanicfilmfest.hu

2012. április 13-21 között már 19. alkalommal indul útjára a főváros nemzetközi filmfesztiváljának programja az Uránia Nemzeti Filmszínházban, Toldi, Kino és Örökmozgó mozikban és most elsőként az A38 hajón.

Kreatív Kávéfórum

Helyszín: Corinthia Hotel Budapest

Időpont: április 13-14.

Web: http://www.kaveforum.hu

Nagyszabású eseményen ismerkedhetnek meg a kávé világával azok, akik szakmabeliként vagy akár vendégként, fogyasztóként többet szeretnének tudni a kávékultúra fortélyairól. Az április 13-14-én zajló Kreatív Kávéfórumon mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy olyan termékeket ismerjen meg, melyek alaposan megváltoztathatják a kávékkal és a kávéfogyasztással kapcsolatos eddigi nézeteit. Ha pedig már elég a kávéból, jöhet a teaszertartás, csokoládékóstolás, alkoholos italkülönlegességek és még számos ínyencség, amellyel a kétnapos rendezvény során találkozhatnak a vendégek.

II. Holnemvolt Fesztivál

Helyszín:

Időpont: április 14-15.

Web: http://www.holnemvoltfesztival.com

A Holnemvolt Fesztiválra a storytelling műfaj világhírű képviselői hozzák el ősi és modern történeteiket, már a második alkalommal, ahova mindenki benézhet, akinek kedve szottyan a mesékhez.

Örkény István Fotókiállítás

Helyszín: Örkény István Könyvesbolt

Időpont: május 31-ig

Az igazi rajongóknak a 100. szülinap alkalmából fotókiállítással készültek, ahol olyan képek is előkerülnek, amelyeket eddig nem nagyon láthattunk. Ha már ott vagyunk, szerezzünk be néhány könyvet is a biztonság kedvéért.

100 éves házak

Helyszín: Budapest több pontja

Időpont: április 14-15.

Web: http://budapest100.hu

Szombaton és vasárnap 35 lakóházba és 25 intézménybe lesz szabad a bejárás és a bámészkodás. Az öreg, de annál gyönyörűbb épületek mindegyike remekmű. Járd végig őket, vagy legalább néhányukat. Megéri.

Gouba

Helyszín: Gozsdu Udvar

Időpont: április 15.

Web: http://www.gouba.hu

Reggel 10-től este 7-ig vásár: designerek, ékszerészek, könyvek, játékok, sütik, ruhák, antik tárgyak, zene, kiállítás, kávé, tea és ropogtatnivaló. Játékudvar a kicsiknek, borudvar a nagyoknak. Az utóbbit igyekezzünk ne összekeverni.

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.