Az elmúlt napok legrosszabbul őrzött titka volt, hogy érkezik minden idők egyik legsikeresebb Call of Duty-epizódjának, a Modern Warfare 2 című stuffnak a 2020-as szintre felhúzott Remastered-verziója, ami kerek egy hónapig kizárólag PlayStation 4-en lesz elérhető. De nem Oroszországban.

A Sony orosz ágazata ugyanis nemes egyszerűséggel megtagadta a játék feltöltését a helyi PlayStation Store-ba, ami egyébként valahol érthető. Az oroszoknak a No Russian (Oroszul egy szót se!) című küldetéssel akadt bajuk, ami az eredeti játék 2009-es megjelenése idején hatalmas port kavart. A misszióban ugyanis a játékosnak eszetlen öldöklést kell végrehajtania egy repülőtéren az ott várakozó ártatlanok között, egy orosz terrorista, Makarov parancsára. A kegyetlen küldetésnek a sztori szempontjából fontos szerepe van, hiszen ez a terrorcselekmény ugrasztja egymásnak az USA-t és Oroszországot.

Annak idején az Activision önszántából vágta ki a sokkoló küldetést a játék Oroszországba szánt verziójából, mert tudták, hogy azzal együtt egészen egyszerűen nem engedték volna piacra az alkotást az orosz cenzorok.

A Remastered kiadással csupán annyi a baj, hogy az változatlan formában, vagyis az ominózus küldetéssel együtt jelent volna meg az egész világon a tegnapi napon, ám a Sony orosz ágazatának illetékesei úgy döntöttek, hogy a botrányt elkerülendő, inkább nem teszik azt elérhetővé a régiójukban.

Ha 2009-ben nem találkoztál volna ezzel a valóban zavarba ejtő misszióval, itt megnézheted, miről maradnak le az orosz játékosok:

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.