Adunk egy tippet, ha keresnél egy kis pénzt a Cyberpunk 2077-en
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Cyberpunk 2077 jött, látott és győzött, hiszen a játékból csak előrendelésben nyolcmillió példány kelt el, ami egészen brutális szám. Akkor miért zuhantak be a programot elkészítő CD Project RED részvényei, és miért lehet ez jó neked?

A formál logika szabályai szerint, ha ekkora az érdeklődés egy játékra, ami már a megjelenése előtt több pénzt termel, mint más produktumok egész élettartamuk alatt, akkor a készítők részvényeinek értékének elméletileg illene kilőnie a csillagos égig.

Ehhez képest a CD Project RED részvényeinek értéke a megjelenés idején 29 százalékot zuhant. Míg a hónap elején még 443 złotyiért kereskedtek velük, a premier után egy nappal már csak 313.9 złotyiért cseréltek gazdát a papírok.

A befektetői bizalom megingásának nagyon egyszerű oka van:

Nekünk is volt szerencsénk kipróbálni a játékot egy egyszerű (tehát nem Pro verziójú) PS4-en, és sajnálattal tapasztaltuk, hogy hiába ígérték a készítők, hogy ezen a platformon is játszható lesz a Cyberpunk 2077. Pontosabban, a szó legszorosabb értelmében a játék tényleg elindul, de elképesztően bugos (a levegőben a semmitől szikrázva repkedő motorok látványa már-már megszokott), hihetetlen belassulásokat produkál, a grafika mintha az előző generációból maradt volna itt, ráadásul szinte félóránként jönnek szembe gamebreaker hibák, amikor a program egészen egyszerűen leáll.

Ezek a problémák természetesen megjelentek a premier utáni tesztekben is, amit a befektetői bizalom is megsínylett. Érdemes lehet tehát most bevásárolni a lengyel stúdió részvényeiből, hiszen legkésőbb januárban, a PS4-es és Xbox One-os verziókat kijavító patchek érkezésével párhuzamosan egészen biztosan visszaerősödnek a cég papírjai.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.