Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Internet Archive nevű oldal elkezdte teljesen ingyenesen, böngészőből játszható retró játékokkal, köztük őskori kvarcjátékokkal gazdagítani a repertoárját.

Készülj fel, mert ettől simán visszaszédülsz a boldog gyermekkorba! A választható gépek között olyan ritkaságok is megtalálhatóak, mint a Tiger Electronics Mortal Kombat-kvarcjátéka, amit ha volt szerencséd annak idején látni, tutira odaadtad volna érte a kisujjadat. A gyűjteményben nem csak kvarcjátékok vannak, de számunkra kétségkívül ezek jelentik a legdurvább nosztalgia-faktort.

Itt egy kis ízelítő a választékból:

Jó hír, hogy nem kell semmilyen emulátorral külön bajlódnod, hiszen az oldalon található összes játék simán játszható egyenesen a böngészőből. Amint rákattintottál, mindent intéz magának, az instrukciókat és a gombkiosztást pedig a megjelenő képernyő alatti rész tartalmazza.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy ezeket a játékokat nem igazán egyszerű átvezetni a digitális korba, hiszen ahogy az ezzel foglalkozó Jason Scott is elmondja, az adott játékot szét kell szedni, hogy a paneleket külön-külön be lehessen digitalizálni és le lehessen programozni.

Itt már el is kezdheted a mókát:

Handheld History : Free Software : Download & Streaming : Internet Archive

A handheld game console is a small, portable self-contained video game console with a built-in screen, game controls, and speakers. Handheld game consoles are smaller than home video game consoles and contain the console, screen, speakers, and controls in one unit, allowing people to carry them and...

Ha nem találnád valamelyik kedvencedet, ne búsulj, hiszen a választék folyamatosan bővül.

Jó múltba révedést kívánunk!

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.