A Borderlands 1-2 még mindig remek, és most már gyakorlatilag bárhol játszhatod őket.

A 2K a Bioshock mellett egy másik kultikus FPS-t, a Borderlands három részét is Switch-re küldte, hogy mostantól bárhol velünk lehessen. Vannak Switch-portok, amiket sikerül rendesen elcseszni, de nem a Borderlandsé lesz az, és már a csodásan sikerült Bioshock-trilógia Switch-portja után is sejtettünk, hogy nem fogják ezt sem elcseszni, és fanfár… nem is sikerült.

A Borderlands Legendary Collection már megint egy kihagyhatatlan vétel, a van Switch-ed, és ha rég játszotál a Borderlands első, második és Pre-Sequel részével, valamint az összes DLC-vel, mert ez a pakk ezt tartalmazza egy játék áráért, és bebizonyítja, hogy tényleg van valami bája annak, hogy a nagy kedvenceiddel bárhol játszhatsz. Mert hát a Borderlands ezen három részével már rengetegszer nyomtuk, legutóbb az Epic még ingyen is adta a Handsome Collectiont, ami a 2 és a Pre-Sequel, plusz azok kiegészítőinek csomagja, és hát csak ránéztünk már, ha ilyen kedvesek voltak, de most megint lenyűgözve néztem, ahogy elindul a kettes epizód. Az elsőről már nem is beszélve.

 

A hordozhatóság ugyanis mindent érdekessé tesz, a Borderlands-játékokba pedig nem nehéz mindig beleszeretni néhány pillanat alatt, mert egészen megismételhetetlen hangulatuk van, séróból hozzák a Mad Maxet, de közben nagyon meg is röhögtetnek, és ez az elsőtől egészen a Borderlands 3-ig így is történt. Jó rácsodálkozni, hogy még mindig mennyire vicces az első rész intrója, és a játék sem csúnya még mai szemmel sem, és ha csak úgy kimaradt volna valamiért, akkor ez a legjobb módja, hogy elkezdd az elejétől ezt a remek szériát.

Eléggé fura lenne, ha technikai problémákkal kellene hadakozni, nincs is ilyenről szó. Ez a csomag takkra hozza azt, amit a nagykonzolos verziók, úgyhogy aki nem számít felújított grafikára vagy még a legutóbbi kiadásnál is extrább tartalmakra, az jól jár. Jól jár, mert bárhol jó egy picit Borderlandsezni, ráadásul olyan masszív pakk ez, hogy egyhamar nem érsz a végére, ennyi tartalmat egy játék áráért nem nagyon kapsz máshol.

Azért persze muszáj kompromisszumokat kötni a vizualitás terén a Switch-nél még egy relatíve régebbi játék esetében is, ezek a kompromisszumok viszont fel sem fognak nagyon tűnni, ha handheld módban játszol. Ha nagyon sokan lövöldöznek a képernyőn, némi FPS-drop is feltűnhet, de ezek a problémák tényleg annyira minimálisak, hogy nagyon sokan fel sem figyelnek majd rá, annyira leköti majd őket a játékélmény.

Viszont egyetlen nagyobb bibi azért akad. A játékok nagyon sok helyet foglalnak, viszont nem kötelező egyszerre telepíteni őket. Ha valahogyan rád szakadt a tárhelybank, és van egy mindent elnyelő memóriakártyád, akkor persze simán feltolhatod rá mindhárom részt, de nem fogod ezt tenni, közel 50 gigát foglal az egész pakk.

A Borderlands Legendary Collection Switch-re már megint egy kötelező vétel azoknak, akik bármennyire is izgulnak a Borderlandsre, iszonyú mennyiségű tartalom van benne, még mindig jól néz ki, és bár Joy-Connal kicsit nehéz irányítani, azért minimális hozzászoktatás után nem lesz ezzel sem probléma. Már rá is repültünk a 2K harmadik Switch-portjára, az Xcom 2-re, annyit elárulhatunk, hogy azt sem cseszték el.

9
  • A Borderlands 1-2 és a Pre-Sequel még mindig remek játékok
  • Jól sikerült a port, bár minimális vizuális kompromisszumokat kellett kötni
  • Ennyi tartalom egy játék áráért kötelező vétellé teszi

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.