A Netflix Emily Párizsban című sorozata a premier után kapott hideget-meleget. Sok néző szerette, de legalább ennyien voltak, akik azt mondták róla, hogy az egész széria bántóan üres és bugyuta, aki pedig egy képkockáját is elhiszi, az maximum képeslapokról ismerheti a francia fővárost.

Ebben mi most már csak azért sem fogunk igazságot tenni, mert nem láttuk a sorozat első évadát, azt azonban mindenki gondolhatja, aki nyitott szemmel jár, hogy egy ilyen vegyes megítélésű alkotás esetében igen furán néz ki egy Golden Globe-jelölés.

Márpedig az Emily Párizsban két ilyet is bezsákolt, köztük a legjobb vígjátéknak szólót, ezen pedig annak rendje és módja szerint rengetegen ki is akadtak.

Főleg azért horkant föl szinte egy emberként a műértő közönség, mert a Tönkretehetlek című drámát valamiért elfelejtették jelölni, pedig a két szériát egymás mellé téve szinte ordító a minőségbeli különbség, természetesen az utóbbi javára.

A blama annyira szembeötlő, hogy még az Emily Párizsban egyik írója, Deborah Copaken is tollat ragadott, és egy dühös hangú publikációban küldte el a Golden Globe illetékeseit a fenébe, amiért a Tönkretehetlek nem kapott egyetlen jelölést sem.

Ezek miatt már az alapsztori is meglehetősen kínos, de a lényeg még csak ezután jön. A Times ugyanis már korábban megírta, hogy a Paramount Network 2019-ben harminc olyan újságírót utaztatott el Párizsba a sorozat forgatására, akik a Golden Globe szavazóbizottságába tartoznak. Ez az információ akkoriban még nem tűnhetett különösebben fontosnak, azonban a történtek fényében mára rendkívül kínos színezetet kapott.

Az utazás során a később a sorozat jelöléséről szavazó sajtómunkásoknak képletesen ki volt nyalva a hátsó felük. A Paramount két éjszakát fizetett nekik az ötcsillagos Peninsula Paris nevű hotelben, ahol az olcsóbb szobák éjszakánként 1400 dolláros ártól indulnak. A sajtóeseményekre és étkezésekre a Musée des Arts Forains nevű magánmúzeumban került sor és a vendégek még ezen felül is több költséges programon vehettek részt. Az egyik résztvevő akkor még kedélyesen meg is jegyezte:

Úgy bántak velünk, ahogy királyokkal és királynőkkel szokás.

Nos, a flancolás most éppen visszaütni látszik, a széria nem megérdemeltnek kikiáltott jelölése miatt ugyanis egyre többen emlegetnek olyan szavakat, mint megvesztegetés, lefizetés és hasonlók.

Lehet, hogy ehhez az alkotást a Paramounttól később megvásároló Netflixnek igazából nincs sok köze, a történet mégis kínos rájuk nézve is.

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Megérkezett az Uncharted utolsó kedvcsinálója