Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jogosan merült fel a kérdés, miszerint van-e szükség egy újabb filmadaptációra Stephen King könyvéből. Most megkaptuk a választ: egyáltalán nincs.

Ha valaki még nem tudná, miről van szó, tartsunk egy kis gimis vérbosszúügyi gyorstalpalót: Carrie White (Chloe Grace Moretz), akinek anyja (Julianne Moore) legalább annyira bigott Jézus-fanatikus, hogy azért már sátánistának is lehetne nevezni, nem túl népszerű a sulijában. Mikor 18 éves korában először menstruál, az osztálytársai megalázzák, videóra veszik, majd feltöltik a Facebookra. Carrie azonban azt veszi észre magán, hogy kisebb erőfeszítés nélkül emel fel a tudatával nagyobb súlyú tárgyakat, így nem nagy truváj kitalálni, mi lesz azon a bizonyos elhíresült szalagavató bálon, ami olyan gyorsan közeleg, mint az olajozott végzet maga.

A 2013-as Carrie nem túl jó. És többnyire azért nem túl jó, mert semmilyen. Nincs benne feszültség, szív, lélek, sem karakterek, akikkel azonosulni tudnánk. És nem csak azért, mert nem vagyunk már a gimiben. Olyan érzése van az embernek, hogy itt bizony Kimberly Peirce rendezőnő felmondja a leckét picit modernebb módon, mindössze azért, mert már van Facebook, és mert már régen került egy valamirevaló tinihorror a vásznakra. Igen, a Carrie-ből tinihorror lett, ami még nem is lenne baj, ha kellően pörgős és kellően ijesztő lenne a néző számára.

De a Carrie minden, csak nem ijesztő. És azok számára sem lesz az, akik még nem ismerik Stephen King művét. Egyedül Julianne Moore az, aki minden megjelenésekor a frászt hozza az emberre, még erős félhomályban ránézve is azonnal kihívnál hozzá egy jóvágású ördögűzőt, de valljuk be, ez önmagában nagyon kevés. És ha már a mai kor követelményeihez alakítunk egy klasszikust, akkor nem ártott volna a brutalitási szinten is emelni egy picit. Amolyan ha már jó nem lett, legyen nagyon véres alapon.

Még nagyobb probléma, hogy mindezt legfeljebb csak 16 év körül élvezné az ember, a mozi azonban 18-as karikát kapott, ami teljességgel érthetetlen, hiszen alig van benne bármi, ami ezt a korhatár-besorolást indokolná. Pláne, hogy a nála sokkal rémisztőbb Démonok között csak 16 éven aluliaknak volt nem ajánlott. Hihetetlen. Így bár a trailer alapján kellemes újrának tűnt a Carrie, sajnos csak bántóan szürke lett, itt-ott megmosolyogtató megoldásokkal. A legfeleslegesebb remake, ami az utóbbi években megszületett, és ez az, amiért igazán vérzik az ember szíve. De még jobban fog, ha bejelentik a folytatását.

4/10

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.