A Nincs idő meghalni Daniel Craig utolsó Bond-filmje, amit a világjárvány miatti maratoni halasztgatás után szeptember végén végre bemutatnak a mozik.

A színészcserék mindig komoly fordulópontok ennek az elképesztően sikeres franchise-nak az életében. Nem csoda hát, hogy az aktuális Bond leköszönésének környékén felpörögnek a rajongói spekulációk, most pedig ezek a találgatások, köszönhetően a Hollywoodban a #MeToo nyomán végbemenő forradalomnak, hajmeresztőbbek, mint valaha. Nagyon sokan ugyanis már évek óta arról beszélnek, hogy jó húzás lenne női karaktert faragni a 007-es ügynökből. Ez egyébként a 25. Bond-moziban valamilyen formában meg is történik, hiszen a sztori szerint visszavonult James Bond helyett egy nő kapja meg a 007-es számot.

Azt azonban, hogy a következő etapra egy színésznő vegye át a stafétát Daniel Craigtől, mi már csak azért sem tartjuk valószínűnek, mert ezt korábban a sorozat csúcsproducere, Barbara Broccoli maga cáfolta meg egy nagyinterjúban.

Eddig egyébként rengetegen megszólaltak a témában. Olyan művész is akadt, aki szerint nem kellene elaprózni a váltást, és egyenesen egy transznemű színésznek kellene adni a szerepet.

Egyedül Daniel Craig volt az, aki egyáltalán nem hallatta a hangját, ami valamilyen szinten érthető is, hiszen ő a film bemutatójáig még vastagon érintett a dologban. Most azonban ő is megszólalt, és a RadioTimes-nak elmondta, mit gondol arról, hogy egy színésznő vagy egy fekete színész vegye át tőle ezt a nemes feladatot.

Szerencsére nem kell megfejtenünk ködös utalgatásokat, mert Craig teljesen egyértelműen fogalmazott:

Erre a kérdésre nagyon egyszerű a válasz. Egészen egyszerűen jobb szerepeket kellene kapniuk a nőknek és a fekete színészeknek. Miért kellene egy nőnek eljátszania James Bondot, amikor lenne egy olyan szerep a számára, ami pont olyan jó, mint Bondé, csak kifejezetten egy nőnek íródott?

Craigről egyébként a minap az is bebizonyosodott, hogy igencsak a szíve csücske ez a szerep, vagyis a fenti megszólalását nem érdemes félvállról venni.

És ezt olvastad már?
Saját bevallása szerint egymillió nővel feküdt le az expankrátor élete során