Egy ronda nő ne akarjon már megvédeni egy csinos nőt a férfiak bókjaitól
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Frenetikus csattanóval zárult a Boris Becker megjegyzése miatti hiszti.

Mert történt ugye, hogy Becker élő egyenesben megdicsérte Fucsovics Márton barátnőjének külalakját a magyar teniszező Novak Djokovic elleni meccsének élő közvetítése alatt.

Az egykori világelső imígyen ragadtatta el magát, amikor a közvetítés operatőre egy kicsit elidőzött Böszörményi Anett arcán:

Ezzel pedig elszabadult a médiahiszti, amit mi ugyan nem teljesen értettünk, de rajtunk kívül rengetegen emlegettek szexizmust, tárgyiasítást, az esélyegyenlőség hiányát és még felmerült egy rakás másik varázsszó, melyek felsorolásától ehelyütt inkább eltekintenénk. A bilit igazából a Women in Sport and Perception Agency nevű angol szervezet elnöke, Stephanie Hilborne borította, amikor rávilágított Becker megjegyzésének elfogadhatatlanságára.

Az ügy állítólagos kárvallottja, Böszörményi kisasszony joggal érezhette úgy, hogy egy kicsit kimaradt ebből a buliból, és ahelyett, hogy belemeredt volna az intézményesített hímsovinizmus mártírjának pózába, végül ő is megírta, mit gondol az egészről.

A közlés lényege a felszínen annyi, hogy Anett egy kicsit odapirított a fogadatlan prókátoroknak, azt üzenve a cirkuszt kirobbantó egyesületnek, hogy helyette és az ő nevében ugyan ne háborodjon fel senki feleslegesen, de aki alaposabban megnézi az Instagramon közzétett szösszenetet, az felfedezhet benne némi többletjelentést, ami frenetikus finálét szolgáltat ennek a nagyon 21. századi történetnek.

Íme:

Akik kényesek az angol nyelvhelyességre, azoknak most tutira meg lett karcolva az agyuk egy rozsdás bökővel, de jelen esetben nem az a lényeg, hogy Anett mennyire beszél jól (vagy rosszul) angolul. Inkább arra érdemes figyelni, hogy a háttérbe be van vágva Stephanie Hilborne arca, akinek Fucsovics barátnője megköszöni, hogy az ő nevében tök feleslegesen kikérte magának Becker szavait, majd

Mivel Böszörményi a közlemény első felében nyilvánvalóan Hilborne-hoz szól, így feltehető, hogy ez is neki lett címezve, így pedig a jókívánságot akár elképesztő égetésként is lehet értékelni.

A cikk címében persze leszel szíves érezni az iróniát, hiszen ennyire drasztikusan azért nem lett kiborítva a vitriolos vödör, de az biztos, hogy az esélyegyenlőségi – konkrétabban feminista – szervezet most nagyon nem jól választott sértettet.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.