Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Netflixnél pedig lehet némi zavart hümmögés.

A szórakoztató vállalatóriás vezetősége teljesen jogosan bonthat pezsgőt a Disney Plus egyéves teljesítményét látva. A 2019 novemberében elindult streamingszolgáltatásnak az előzetes becslések szerint négy év alatt kellett volna összeszednie 90 millió előfizetőt. Ehhez képest ezt a célszámot egyetlen év alatt sikerült megugrani,

Ez egészen elképesztő teljesítmény, ám ha figyelembe vesszük, milyen franchise-ok tartoznak a cég portfoliójába, annyira azért nem kell meglepődni.

A Lucasfilm a The Mandalorian című sorozatot indította a Star Wars színeiben, a Pixar a Lelki ismeretek című animációval hozta be a nézőket, január közepén pedig a WandaVision című széria is beindult, hogy a Marvel-fanok is elővegyék a bankkártyáikat.

A Disney Plus tehát erős szereplőként jelent meg az egyre telítettebb streamingpiacon. A jelenleg 203 millió előfizetővel rendelkező Netflixnek így nem csak az HBO Maxtól kel tartania, hiszen ha az egeres cég jól számol, a Disney Plus előfizetőinek száma 2024-re már a 260 milliót is elérheti.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.