Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hogy a házimozirendszer ne maradjon kihasználatlanul a napokban, íme pár nemrég megjelent film, amit teljesen nyugodt szívvel csúsztathatsz be a lejátszóba így május elején.

Isteni műszak

Ha már magyart és jót kell nézni, akkor érdemes előkapni az Isteni műszak-ot, mert biztosan nem láttad (legalábbis a mozis nézettséget elnézve bátran állíthatjuk). Egyszerre sötét és vicces, és utána biztosan nem akarsz majd mentőzni.

A hobbit – Smaug pusztasága

Peter Jackson újabb Középfölde-trilógiájának közepe már DVD-n és Blu-rayen is elérhető, szóval nincs mese, otthon is lehet izgulni Bilbóért, aki ezúttal már sárkánnyal és óriáspókokkal is találkozik. Mivel hosszú a film, érthető, ha nem akarod csak úgy hét közben újranézni, de ha most van időd, megpróbálkozhatsz A hobbit első felvonásának bővített verziójával is.

Fargo

Több okból is ajánljuk a Coen tesók kultfilmjét. Egyrészt azért, mert még mindig a legjobbak között van, másrészt azért, mert nemrég indult el a film sorozatverziója, ami szintén remek móka, és előtte érdemes átvenni az alapművet, ha már esetleg nem emlékeznénk rá. Mivel pontosan most jelent meg itthon Blu-rayen, nem is ismételhetnénk át a hideg, sötét és véres sztorit jobbkor.

A berni követ

Kétségkívül az utóbbi évek legjobb magyar filmje, aminek az a pikantériája, hogy csak tévében adták le, és ott sem sokszor. Ha kimaradt, szerezd be a DVD-t, ahol Kulka János akkorát alakít, hogy a nagykövetség falai adják a másikat. ’56-os film (bár valójában csak közvetve az) sosem volt még ilyen jó. Ja, mégis. Egyszer. A Szabadság különjárat volt még ilyen minőségű, ami szintén tévés próbálkozás, szintén most jött ki DVD-n, és szintén Köbli Norbert írta.

A Wall Street farkasa

Jordan Belfort nagyszabású, háromórás bukástörténetét mikor is néznéd újra máskor, mint a hosszú hétvégén, ráérősen, kapóra is jön, hogy épp most jelent meg a Blu-ray és a DVD, szóval mehet a melldöngetés, és az az elhümmögött dal. Ha igény van rá, utána hallgasd meg a partiverziót, de ne dobj be rá egy Quaalude-ot.

Don Jon

Joseph Gordon-Levitt ultraparaszt üzemmódban szed fel bárkit, össze is jön Scarlett Johanssonnal, de a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt szeretné. Vígdráma sok pornóval, ha kimaradt, adj neki egy esélyt. Mi nagyon szerettük.

Jégvarázs

Mert a gyereknek is kellene valami. És az sem baj, ha a felnőtt sem kaparja a falat közben. A Disney legújabb animációs filmje mindent tud, amit a régiek is tudtak, rengeteg dal, köztük az Oscar-nyertes Let It Go, és végre olyan hercegnők kerülnek elő, akik legalább bizonyos fokig két lábbal a földön járnak.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.