Egy ideig meg lehetett dugni Keanu Reevest, de már nem
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha teljesen nullkilométeres vagy videojátékfronton, akkor tudnod kell, hogy van egy Cyberpunk 2077 című játék, melynek egyik, Johnny Silverhand nevű karakterét Keanu Reevesről mintázták.

Aztán azt is tudnod kell, hogy ebben a játékban vannak örömlányok is, akiket itt JoyToy-oknak neveznek és a sztori helyszínéül szolgáló Night City több pontján is el lehet velük tölteni egy kis időt némi pénzért.

Az utolsó info, ami szükséges a történet megértéséhez, hogy a játékosok egy szűk csoportja hajlamos arra, hogy a játékok kódjába belenyúlva különböző módosításokat hajtsanak végre. Őket hívjuk moddereknek.

Nos, egy ilyen modder csinált egy olyan módosítást, melynek segítségével a játék bármely karakterének kinézetét fel lehetett cserélni egy másik karakterével.

A buli azonban nem tartott sokáig, ugyanis a játék egyéb problémás aspektusainak kijavításával erősen küszködő fejlesztő, a CD Project Red néhány nap után kihozott egy frissítést, mely néhány karakter – köztük Johnny, azaz Keanu – esetében ellehetetleníti a testcserélős módosítást. A sietség okára vonatkozóan még egy közleményt is kiadtak, melyet azzal kezdtek, hogy a cég szívesen támogatja a moddereket, ami egyébként teljesen igaz, ugyanis a napokban tettek közzé egy rakás olyan fejlesztői eszközt, mely megkönnyíti a hobbiprogramozók dolgát.

(Tegyük hozzá gyorsan, hogy ezt azért hülyék lettek volna kihagyni, hiszen valamivel muszáj növelni a félkészsége miatt hatalmas botrányt kavart játék népszerűségét.)

Leszögezték, hogy a karakterek kicserélésével sincs alapból semmi bajuk, azokat a karaktereket azonban, akiket létező személyekről mintáztak, nem szeretnék méltatlan szituációkban látni. Keanu Reevesnek például elmondhatatlanul hálásak, amiért a nevét, a testét és az arcát adta a produkciónak, abba azonban a sztár nem egyezett bele, hogy erotikus jelenetekben lássa újra a róla mintázott karaktermodellt.

Na jó, ez azért teljesen érthető, így ezúttal nem ér haragudni!

(via)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.