Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindenki, aki vezet autót, tudja, hogy a Szállító-sorozat vagy a Need for Speed-filmek teljes képtelenségek. De vajon a filmes sniperek tényleg úgy lövik fejbe ellenségeiket, ahogy az katonáéknál szokás?

Az Insider riportere fogott egy igazi mesterlövészt, és megnézetett vele tizenegy emlékezetes sniper-jelenetet, majd megkérte, hogy osztályozza ezeket hihetőség, valószerűség, szakmaiság szerint. Nicholas Irving, hat éven át katonai mesterlövész, jelenleg író, aki Afganisztánban és Irakban, valódi bevetéseken 33 alkalommal lőtt le valódi embereket, több jelentre is meglepően magas osztályzatokat adott. Ezek szerint a távcsöves puskával való emberölések sokkal reálisabb megjelenítésben kerülnek a vászonra, mint az autóvezetés! De azért az egyetlen film, amire a profi sniper 10/10-et adott, az Ellenség a kapuknál - a többi filmben volt mibe belekötni.

Az interjúban egyébként nem is az a legérdekesebb, hogy a filmekben mi van, hanem az, ahogy ez a hús-vér katona a maga munkájáról beszél. Ahogy elmagyarázza, mire is kell figyelni, ha ügyesen és hatékonyan akarunk embereket ölni itt-ott a nagyvilágban, vagy amikor egy félmondatban megjegyzi, hogy a leghosszabb sorozata neki is egy ötös volt, mint Jude Law-nak, csak neki igazi fegyverrel...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.