Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kultikus Waczak szálló egyik legkultikusabb karaktere volt Manuel, a semmit sem értő katalán vendégmunkás, akit Andrew Sachs keltett életre olyan elánnal, hogy azzal talán magát a szerzőt, John Cleese-t is meglepte.

A német származású angol színész november 23-án hunyt el, de a család csak december elsején közölte a hírt a sajtóval, és azt is elárulták, hogy a 86 éves színész négy éve súlyos demenciával küzdött.

John Cleese 1974-ben lépett ki a Monty Pythonból, és az első független projektje volt az akkori feleségével, Connie Booth-szal (ő játszotta a fiatal pincérnőt) megírt Waczak szálló, amely hatalmas közönségsikert aratott. A széria egyik legerősebb karaktere Manuel, aki a magabiztos angol nyelvtudás hiányában állandó „Que?” (Mi?) kérdésekkel bombázza minden idők legirritálóbb szálloda tulaját, Basil Fawlty-t.

Bár mindössze 12 részről beszélünk, mégis ez az a szerep, amivel Sachset élete végéig azonosították, holott karrierje során olyan szintén intézményeknek számító sorozatokban is szerepelt, mint az East Enders vagy a Coronation Street.

A halálhírét hallva John Cleese is reagált Twitter oldalán:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.