A pandémia miatt a Disney egy időben mutatta be a Fekete Özvegy című szuperhősfilmet a mozikban és a Disney+-on, ami nem igazán tetszett a címszereplőnek. Annyira nem, hogy Johansson keresetet nyújtott be a Disney ellen, amiért az a döntéssel őt hátrányos helyzetbe hozta.

Ezzel pedig nehezen lehetett volna vitatkozni, hiszen a színésznő gázsiját a szerződés szerint a film által termelt bevételek bizonyos része egészítette volna ki. Mivel azonban a mozi várakozásokon alul teljesített, így a sztár sem annyit kapott, amennyit remélt az üzlettől.

Logikus lépés volt hát az elmaradó kasszarobbantás miatt a Disney döntését okolni, és a színésznő ügyvédei így is tettek, a keresetben 50 millió dollár kártérítést követelve a cégtől.

A napokban aztán mind a Disney, mint a színésznő sajtósai közleményben jelentették, hogy sikerült az ügyvédeknek megegyezni, így nem lesz per. Mindenki nagyon boldog, a közleményben körbe is csókolgatták a másikat, mennyire korrekt hozzáállást tanúsítottak a felek, és hogy alig várják, hogy a jövőben ismét egymással dolgozhassanak. Épp csak azt az infót tartották meg maguknak, valójában mennyire kellett a Disney-nek a zsebébe nyúlnia.

Most a Deadline végre hozott egy összeget belsős forrásokra hivatkozva, aminek simán lehet hinni, hiszen a magazin általában megbízható értesülésekkel szokott operálni.

A cég állítólag 40 millió dollárt fizetett a színésznőnek.

Hihető összeg. Úgy tűnik a sztár ügyvédei engedtek tízmilliót az eredeti követelésből, ami ésszerű kompromisszumnak tűnik mindkét fél szempontjából.

És ezt olvastad már?
Nyugodt vagy kontrollertörő gamer vagy? Ebből a kvízből kiderül