Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Holnap hajnalban kezdetét veszi a világsikerű kultsorozat utolsó évada. Soroljuk, kik azok, akiket mindenképpen az elhullottak között szeretnénk látni.

Az Éjkirály

Minél hamarabb hullik darabokra ez a hűvös tekintetű rohadék, annál jobban fogunk örülni. Igen, tudjuk, hogy ő jelenti a legnagyobb fenyegetést Westerosra, de lássuk be, hogy nyilvánvaló dramaturgiai szerepén kívül ő a legkevésbé érdekes karakter. Lehetőleg már az első epizódban kellene kinyírni, hogy minél több idő jusson a többi, sokkal érdekesebb konfliktusra.

Melisandre

Végül mégis sikerült neki a jó oldalra állni, de soha nem fogjuk neki megbocsátani, amit a múltban tett. Különösen Shireen hercegnő megégetéséért vagyunk rá nagyon zabosak. A sorsa nem kérdéses. Ő maga is elmondta, hogy Westerosban éri utol a vég. A jóslatai nem mindig jönnek be, de ez speciel tutira így lesz.

Cersei Lannister

A sorozat egyik legérdekesebb karaktere, aki igazi intrikus, főgonosz és tragikus szereplő is egyben. Egészen biztosan eléri a keserű vég. Reméljük, ez lesz az évad egyik csúcspontja. Mi katarzisra számítunk.

A Hegy

A rajongók által csak Cleganebowl néven emlegetett heppening egyre csak közeledik. Az előző évadban egy kicsit túltolták a fanservice-t az alkotók, de kivételesen nagyon reméljük, hogy ezt a küzdelmet megadják nekünk. A Vérebnek igenis szembe kell néznie a nagytesóval. Már most tördeljük az ujjainkat, ha erre gondolunk.

Qyburn

Van kérdés? Ez a csávó azért vált érdemtelenné a mesteri címre, mert gusztustalan kísérleteit már a tudomány papjai sem tudták tolerálni. Azóta is képtelen megjavulni, ráadásul még a rossz oldalra is állt. Pusztulnia kell!

Tycho Nestoris

Hogy kicsoda? – kérdezhetnéd, és valóban, ennek a karakternek a nevére még nekünk is rá kellett guglizni, ugyanis csak úgy emlékeztünk rá, mint a Vasbank tenyérbe mászó menedzsere. Egy igazi kapzsi rohadéknak néz ki, aki ráadásul Cersei mellé állt a harcban. Reméljük, nagytotálban láthatjuk majd, ahogy kinyiffan!

Euron Greyjoy

Ramsay Bolton hatalmas űrt hagyott maga után. (Alig vártuk.) Euron hozzá képest csak tanuló pszichopata, de pökhendi, veszélyes szarháziként azért őt is lehet szívből utálni. Még mindig bízunk benne, hogy Theon végre annyira öszekapja magát, hogy le tudja csapni a fejét. Szép lenne.

Lord Varys

Vele kezdjük a vitathatók sorát. Oké, nem mondjuk, hogy ezt annyira nagyon szeretnénk, inkább azt, hogy ha a készítők következetesek, akkor Varysnak igenis pusztulnia kell. Melisandre is megmondta, és mivel a Trónok harca arról híres, hogy előbb-utóbb mindenkit utolér a sorsa, nem hinnénk, hogy ez az intrikus megéri az utolsó rész stáblistáját. Tett néhány igen csúnya dolgot korábban, amiért fizetnie kell.

Beric Dondarrion

Ez a faszi annyiszor röhögött a halál képébe, hogy kizárt, hogy megússza. Csak azért került fel a listára, mert a teljes happy end kizárt, és ha már fel kell áldozni egy jó ügyért harcoló szereplőt, akkor inkább a szürkezónából kapunk elő valakit.

Jamie Lannister

Varyshoz hasonlóan ő sem azért fog távozni az élők sorából, mert annyira kívánnák a halálát a rajongók. Jamie egy hosszú karakterfejlődés végére az egyik legnagyobb rohadékból a sorozat igazi kedvencévé vált. Szorítunk érte, de fura módon valahol mégis jó lenne, ha fűbe harapna. Jelentőségteljes, szép halált kívánunk neki. Amikor ez megtörténik, valami olyasmit szeretnénk érezni, mint a Vörös nász után. Cersei mondjuk tutira ki fog akadni.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.