Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Disney a Pixar, a Marvel, a Lucasfilm, majd a Fox felzabálása után meghízott, mint a kisgömböc. Sejteni lehetett, hogy valamit kezdeni fog ezzel az óriási potenciállal. Amikor bejelentették, hogy jön a Disney+, akkor már azt is tudtuk, hogy a Netflix fejeseinek lesz okuk félni. Most megmutatták, hogyan is fog kinézni a streamszolgáltatás.

Kezdjük a mocskos anyagiakkal! A Disney+ havi előfizetése 6,99 dollárba, évi előfizetése pedig 69,99 dollárba fog fájni. November 12-én startol, és nem kicsit fog azokra a brutális franchise-okra építeni, amit a cég az utóbbi években magába szippantott.

A tegnapi napon tartott prezentáción Kevin Mayer, a Disney egyik topmenedzsere megmutatta a felületet is, melyen öt főbb kategórián belül lehet elkezdeni a szörfölést, amik a következők:

  • Disney,
  • Pixar,
  • Marvel,
  • Star Wars és
  • National Geographic.

Szóval aki bírja ezeket, elkezdhet barátkozni a gondolattal, hogy még több pénze fog átvándorolni a Disney zsebébe. Az alkalmazás minden okoseszközön elérhető lesz, szóval a Netflix nem tud elbújni előle. Okostévék, mobileszközök, pécék, konzolok, a létező összes böngésző... épp csak a mosógépen nem másznak majd az arcodba a Marvel filmes univerzumának darabjai. A Sony-val már született is egy megállapodás, szóval a PlayStation 4 tulajok fel is készülhetnek arra, hogy hamarosan rájuk szakadnak az ezzel kapcsolatos reklámok.

A felhasználói felület nem okozhat meglepetéseket, ami nem is csoda, hiszen egy jól kikísérletezett, más cégek által már kitapasztalt piacról van szó.

Így néz majd ki

Az igazán nagy bizniszt természetesen az exkluzív tartalmak jelentik. Az a több millió rajongó, aki bírja a szuperhősöket, egészen biztosan előfizet majd a szolgáltatásra, már csak azért is, mert Mayer megerősített néhány pletykát, melyektől még nekünk is megdobbant a szívünk. Sorozatot kap egy rakás szuperhős, úgy mint Sólyom és a Tél katonája (ők közös szériát kapnak), Loki és Sólyomszem.

A fiatalabb korosztály Szörny Rt. és High School Musical sorozatokat kap, és természetesen nem hagyják ki a ziccert, a Star Wars mondakörben is jön a The Mandalorian, ami az univerzum fejvadászainak élete körül fog bonyolódni.

Arra azért nem kell számítani, hogy a szolgáltatás a számok tekintetében az indulás idején azonnal meg fogja enni a Netflixet reggelire. Bob Iger úgy fogalmazott, hogy a Disney+ sétával, és nem rohanással kezdi, de az is biztos, hogy nem kell évekig várni arra, hogy feltöltsék a könyvtárat tartalommal.

A streaming üzletben a cég most a Netflixen kívül olyan szolgáltatókkal veszi fel a harcot, mint az Amazon vagy az Apple, melyek mindegyike igazi óriás, szóval azért ez a verseny nem lesz sétagalopp.

Arról egyelőre nem tudunk, mennyire veszik majd komolyan a lokalizációt, de reméljük a legjobbakat. Ha a szándék megvan, pénz biztosan lesz rá.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.