Asztrofizikus konferenciának is elmenne az underground zenei fesztivál programja, dark wave-vel, post punkkal, EBM-mel, mindenféle metállal, noise rockkal, és az idei egyetlen koncertjét itt adó F.O. Systemmel.

Évről évre újabb és újabb stílusokat vonultat fel az underground zenei színtér fesztiválja, a Fekete Zaj. Az eseményt Mátra-Sástón, az erdő mélyén, egy tó mellett rendezik, augusztus 17-étől 20-áig.

A különleges együttműködések példája idén a Body/Cult, ahol a dark wave, post punk, EBM (electronic body music) koncerteket kötik össze a techno sötét oldaláról érkező dj-kkel és live actekkel.

Az izgalmas egyvelegben megfér egymást mellett az izlandi post punk Kaelan Mikla, a hazai Man + Machine, de ennek a programnak a része lesz Philipp Strobelnek, a berlini Aufnahme + Wiedergabe kiadó vezetőjének szettje is.

Angliából érkezik a dark rock Antimatter, az indusztriális metálformáció, a Godflesh, amely először játszik Magyarországon. Finnországból jön a black metált, space rockot és pszichedelikus rockot ötvöző Oranssi Pazuzu, a török poszt-punkot képviseli a She Past Away. Koncertezik a dark progressive metálban utazó norvég Vulture Industries és a Sturle Dagsland, a noise rockot játszó japán Melt-Banana, az amerikai szintipopos Riki, a szintén szintiben utazó, lengyel származású, bécsi Mala Herba, és fellép a szlovák Shallov is.

A hazaiak közül az év egyetlen koncertjét a Fekete Zajon adja az F.O. System, a fesztivál történetében először lép fel a Platon Karataev, és külön erre az alkalomra készül közös szettel az Entrópia Architektúra & LanternI.

Idén a Sástó melletti kilátó az utolsó két estén önálló helyszín lesz: a kilátó elé épített, limitált befogadóképességű erdei színpadon játszik a Black Nail Cabaret, az All Machines Will Fail, Superflake és az Onakom. A Sástó szigetein éjszaka fényinstallációk lesznek, főleg akusztikus koncerteket hallhat a közönség az egyik szigeten helyet kapó Kacsatónia színpadon.

A szabadtéri, erdei kiállítótérben a tetováló Borbás Robi, azaz Grindesign bemutatja az elmúlt tizenhárom év munkáiból készülő Lidérc című installációját. Grindesign számos ismert metál- és hardcore-zenekarral dolgozott együtt pólóterveken, lemezborítókon, illetve készített tetoválást többek között a Dillinger Escape Plan tagjainak és Jason Momoának is.

A Fekete Zajon lesznek túrák, színház, filmvetítések, workshopok, Budapest Bike Maffia-stand, flash-tetoválás és natúrbor-bemutató is. Jegyet itt tudsz vásárolni.

(Forrás: MTI, borítókép: Anna von Hausswolff egy korábbi fesztiválon, fotó: Bands Through The Lens, Fekete Zaj/Facebook)

Ez is érdekelhet:

Most már biztos, hogy Justin Bieber jön a Szigetre

A sztár rajongói megnyugodhatnak.

És ezt olvastad már?
Szökött rabszolgát játszik Will Smith az Oscar-pofon utáni első filmjében