Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Főgenyának lenni a tévében még hálásabb feladat, mert még az időkorlátok sem zavarnak minket a gonoszkodásban. Tíz igazán pofonérett rosszarcú következik.

 1. 10/10


  Jockey Ewing

  Sorozat: Dallas

  Egy veszélyes mosoly, egy pohár whisky és egy kalap, ami már az égi olajmezőkön keresi a fekete aranyat. Larry Hagman még öregen is remekül hozta a vigyorgó genyát az újjáéledt Dallas-ban, miatta volt főleg érdemes nézni az új szériát. Ahogy a régit is. Kár, hogy eltávozott közülünk, de mindenképpen koccintunk egyet az egészségére. Nem teával.

 2. 9/10

  Joffrey Baratheon

  Sorozat: Trónok harca

  A fiatalkorú, perverz, agresszív uralkodó halálát mindenki elképzelte már az epizódok nézése közben, és talán minden olvasó nevében mondhatjuk, igen csúnya körülmények között zajlott le az eset a fejünkben. Nem nagyon bocsátjuk meg Batmannek sem, hogy a Batman: Kezdődik! című opuszban megmenti a fiút a biztos haláltól. Jack Gleeson sajnos zseniális a szerepben. Túlságosan is.

 3. 8/10

  Arthur „Trinity” Mitchell

  Sorozat: Dexter

  Először nagyokat nyerítettünk jókedvünkben, amikor kiderült, a negyedik Dexter-széria főgonosza az a John Lithgow lesz, akiben nagyjából annyi gonoszság lakozott, mint egy hippi Micimackóban. És láss csodát, a Szentháromság-gyilkos lett minden idők egyik legádázabb gonosza a tévétörténelemben, azóta pedig nem szívesen találkoznánk vele sötét utcákban vagy termekben. Pedig Lithgow a valódi életben egy tündér a mai napig is.

 4. 7/10

  Sylar

  Sorozat: Hősök

  A remekül induló, majd a második évadával erősen bukdácsolni kezdő Hősök ha mást nem is, megadta nekünk Sylart és vele Zachary Quintót, aki igen meggyőzően adta a legyőzhetetlen, és egyre erősödő szuperhőst. Később hasonlóan meggyőzően alakította a Star Trek J.J. Abrams-féle rebootjának fiatal Spockját, és az American Horror Story eddigi két évadának mellékgenyáját. Még sok hasonló minőségű megjelenést szeretnénk látni tőle.

 5. 6/10

  Benjamin Linus

  Sorozat: Lost

  A Lost egyik főgenyája már csak azért is emlékezetes karakter, mert szinte semmit sem tudtunk meg róla azonkívül, hogy velejéig romlott. És még ez sem volt teljesen igaz. A később egyre kevésbé sötétté váló Ben fő fegyvere az első ránézésre egyáltalán nem beteges külseje, Linus azonban sok meglepően sötét pillanatot okozott, amiért nem tudunk elég hálásak lenni neki. Michael Emerson azóta sem tud szabadulni a figurától, még akkor is hozzá hasonlítgatják, amikor már teljesen más karaktert kell hoznia a Person of Interest, vagy magyar címén A célszemély című, Lost utáni sorozatában.

 6. 5/10

  Jim Moriarty

  Sorozat: Sherlock

  A brit Sherlock-ban nagyjából minden pillanat, mellékszereplő és képkocka is zseniális, ezért sem meglepő, hogy még a jól ismert, ezerszer látott Moriarty is emlékezetes, új formában kerül elő Andrew Scott személyében, akinek sértett kisfiús arckifejezése megannyi mocsokságot rejt, melyet bármikor élvezettel néz az ember. Nem tudni, mi lesz a sorsa a következő évadokban, de szívesen látnánk újra. Bár az Andrew Scott által alakított rosszcsont visszatérésére állítólag elég kevés az esély.

 7. 4/10

  Bob

  Sorozat: Twin Peaks

  A sorozat zárójelenete után (de már előtte is) féltünk a tükörbe nézni, nehogy Bob bámuljon vissza ránk, aztán elkezdjünk nagyon-nagyon furcsa dolgokat művelni. A gonoszt alakító Frank Silva már ’95-ben eltávozott közülünk, elvesztettük ezzel a szinte mindig szótlan Bobot is, így a pletykaszinten felmerült új évadokban már biztosan nem hozza majd ránk a frászt. Nyugodjon békében. De tényleg: kérjük, hogy nyugodjon békében!

 8. 3/10

  Constance Langdon

  Sorozat: American Horror Story

  A széria mindkét évadában akkorát alakít Jessica Lange, hogy nagyjából mindannyian bele tudnánk fojtani egy kiskanálnyi húslevesbe. Az első nekifutásban a súlyos titkokkal küzdő, szellemekkel parolázó Constance szerepében keserítette meg erősen mindenki életét, a második évadban pedig a teljesen zavart apáca, Jude képében hozta mindenkire a szívrohamot gonoszság-ügyileg. De a sorozatok egyébként is jobbnál jobb genyákat pottyantottak bele a tévétörténelem gyors sodrású, sokszor mocskos folyójába.

 9. 2/10

  T-Bag

  Sorozat: A szökés

  Robert Knepper zseniális gonoszként feszített a rácsok között, aki a kifordított zsebének csücskét fogva vitte magával házi kedvenceit. Nem igazán létezik olyan, amit ne tenne meg. Kannibalizmus, erőszak, pedofília is szerepel a menülapján. Teljesen bizonyos, hogy egy ilyen őrülttel nem szívesen osztoznál meg egy cellán, de még egy háromszintes budai villán sem.

 10. 1/10

  Nina Meyers

  Sorozat: 24

  Aki még nem látta a 24 első évadát, de tervezi annak végigpörgetését, az ne olvasson tovább. Bár már nagy valószínűséggel így is lelőttük a poént: Nina Meyers, Jack Bauer kollégája bizony áruló, ez viszonylag gyorsan ki is derül, és nem is akármilyen gonosz, szinte legyőzhetetlen, de mint tudjuk, aki Jack Bauerrel ujjat húz, ne adj’ isten odáig merészkedik, hogy megöli a feleségét, az nem számíthat túlságosan hosszú életre. Még akkor sem, ha nőből van, és Sarah Clarke alakítja, aki az Alkonyat-mozikban is feltűnt. Mondjuk ez csak egy újabb ok arra, hogy Jack Bauer levadássza...

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.