A Disney robotika szakosztálya – közismertebb nevén: Disney Imagineering – életre keltette az A galaxis őrzői egyik legkedveltebb tagját, aki a nem túl távoli jövőben már ott sétálhat Disneylandben a gyerekek között.

A fejlesztés három évig tartott Project Kiwi munkanév alatt, mára pedig a dolog olyan stádiumba jutott, hogy az eredményt meg tudták mutatni a nagyközönségnek.

A robotizált Groot műszaki alapja gyakorlatilag bárkit megszemélyesíthet, így előfordulhat, hogy néhány évtized múlva már nem statiszták fogják Miki egérként megörvendeztetni a Disneylandekbe látogató gyerekeket. A gyenge pont jelenleg az akkumulátor, mely 45 perces üzemidőt garantál a kis robotnak, de az elektromos autók fejlődése elkerülhetetlenül magával hozza az akkumulátorok robbanásszerű technológiai fejlődését, így várhatóan ez a probléma is megoldódik az elkövetkező év(tized)ekben.

Amikor ilyet látunk, már nem is tűnik annyira hihetetlennek, hogy egyszer valóban elkészülhet egy az emberre a megtévesztésig hasonlító android.

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Az egyik legvadabb pornósztár elmondta, hogy a meló miatt agy- és gerincsérülésekkel bajlódik