Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Na jó, elegem van már a motoros balaklavából, a csősálból meg a műtősmaszkból, veszek már valami jópofa, profi darabot a neten. Be is írtam az Árukeresőn a keresőmezőbe, hogy mit akarok: maszk.

Eddig viszonylag kevéssé érdekelt ez a maszk-téma. Pontosabban úgy voltam vele, hogy ha én kezdek köhögni, inkább nem megyek emberek közé se maszkban, se anélkül, a hétköznapi boltba járás, benzinkúti fizetés és hasonló dolgok közepette pedig elsősorban a többiek iránti udvariasságból no meg a törvényi előírások miatt húztam valami rongyot az arcom elé. Azok alapján, amiket összeolvastam illetve egészségügyiekkel való beszélgetésekből leszűrtem a témában, sokkal inkább hiszek a távolságtartás és a higiénia erejében, mint a vírust kiszűrni úgyis képtelen, a rontástól óvó amuletteknél valószínűleg alig magasabb szintű védelmet adó házilagos maszkok vagy sebészmaszkok hatékonyságában. (A valóban hatásos védelemhez ugye minimum FFP3/N95 szabványú maszk kellene és azt is gyakran kellene cserélni. Ami egyrészt anyagi végromlást jelentene, másrészt rettenetes pazarlása volna ezeknek az eszközöknek, hiszen ezekre a kórházakban, járványközpontokban, vírusos betegek háztartásában van valódi szükség.)

Mostanra viszont a hónapok óta tartó fel-le ráncigálásban elhasadoztak, elrongyolódtak azok a balaklavák, motoros- és gokartos maszkok, amiket eddig használtam. Van egy csősálam, de az meleg, a sima sál vagy kendő meg mindig lecsúszik a képemről. Kinyitottam hát az internetet, hogy nézzek valami jópofa megoldást erre a kényszerű divatproblémára. Mivel bármit veszek online, először megnézem az árösszehasonlító oldalakon, hogy nagyjából mi mennyi, most is az Árukeresőn kezdtem a tájékozódást. És olyan információkat kaptam, amiket valójában nem is nagyon akartam megszerezni. Katt a linkre, ha érdekel, hogy melyek a legnépszerűbb maszkok manapság!

Most már látom az értelmét annak, hogy az angol nyelv megkülönbözteti a "maszk"-ot a légszűrésre való "respirator"-tól

Ezek a találatok mind az első oldalon szerepelnek, ha az Árukeresőn vágsz neki a maszkvásárlásnak

Jó, mondjuk gyanús lehetett volna a 18+-os beleegyezés, amit a találatok megjelenítése előtt kért az oldal. (Képek: screenshot-ok az arukereso.hu-ról)

Érdekes, hogy 2020. augusztusában az ország talán legismertebb online vásárlási portálján a "maszk"-ra keresve ez a téma kap prioritást! A többi hasonló funkciójú oldalon (Árgép, Vatera, Jófogás) azt kapja az ember erre a kulcsszóra, amire azért általánosságban számítani szokás manapság. (Egyébként az Árukeresőnél is sejthetik, hogy a vásárló talán nem erre a típusú maszkra gondolva indította a keresést, mert az első találati oldalon van egy link másfajta maszkokra, amin ki lehet menekülni a nyúl hihetetlenül mély üregéből.)

Mindenesetre most még jobban meg vagyok akadva ezzel a maszk-dologgal. Ezek után végképp nem tudom eldönteni, hogy mit szeretnék. Vajon a "Bad Kitty Dog Face Mask", a "Strict Maszk pénisz alakú szájpecekkel" vagy a "Fetish Fantasy Extreme Home Invasion Black - halotitkok" lenne a legmegfelelőbb arra, hogy kellő védelmet élvezzek a vírussal szemben és a legjobban nézzek ki, amikor vásárolni megyek?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.