Gigamozik hamisítva – Olcsó verziójú koppintások, amiket látnod (?) kell
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sokszor zavar a moziban, hogy túl igényes, amit látsz? Szeretnéd, ha gagyibb lenne az animáció, és pocsék a színészi játék? Akkor az Asylum filmjeit az isten is neked teremtette. A cég azzal foglalkozik, hogy az eredeti, nagy költségvetésű film megjelenése előtt kihozza saját változatát, nagyjából kétszáz forintból leforgatva. Bemutatunk közülük néhány igen erős darabot.

Jack the Giant Killer

Az óriásölő hódító útjára indul, hát miért ne készítenénk el belőle az olcsóbb verziót? A gagyi óriásgyilkos az előzetese alapján Guillermo del Toro Tűzgyűrű-jére is filléres utalásokat tesz, igen korán, biztosan egyfajta gyakorlatként, mert hogy nyilván annak is elkészül majd teszkógazdaságos változata. Egyetlen kérdést azonban feltennénk az előzetest elnézve: a négy lábon járó nagyra nőtt állatok hogy a viharba tudtak lemászni az égig érő paszulyon?

Transmorphers – Az alakváltók

Eredeti cím: Transmorphers

A megcsavart cím önmagában még jó poén, de a film CGI-animációt használó jelenetei már annyira nem, hogy az ember az égre emelt tekintettel kérdezi meg, hol rontotta el az életét. Ezek a pillanatok ugyanis egy olyan PC-s játék átvezető mozijaival vetekszenek, amelyek gond nélkül elfutottak volna egy 486-os procival felszerelt konfiguráción az őskorban. A száj tátva marad. Trash a köbön.

Terminators – Nincs megváltás

Eredeti cím: Terminators

Készítsük el saját Terminátor-filmünket, tegyük a halálosztót a címben többes számba, így elkerülhetjük a jogi problémákat. Vagy nem. Majd kiderül. A Terminators olyan speciális effekteket használ, amelytől a Kis Vuk készítői is elhatárolódnának, de még mindig az egyik legnagyobb szabású Asylum-filmről van szó, szóval lát itt csodát az ember, még ha rosszat is.

Az Alien és a Vadász harca

Eredeti cím: AVH: Alien vs. Hunter

Képzeld el az amúgy is borzalmas Aliens vs. Predator filmeket még kevesebb látható aliennel, predatorral, egy tíz perc alatt összerántott forgatókönyvvel, kézikamerával leforgatva. Ha mindezt elosztod tízzel, akkor már nagyjából az AVH közelében jársz.

2012 – Ha eljő a világvége

2012: Doomsday

Hogyan másoljunk le egy olyan filmet, ami a kőkemény látványról szól, de nincs a zsebünkben csak kb. kétszáz dollár? Nagyon ügyesen. Mondjuk nagylelkűen felejtsük ki belőle a drága részeket, legyen benne néhány menekülés, ordítozás, az is elviszi a balhét. Egy liter kommersz vodkával akár élvezhető is lesz.

Snakes on a Train

Uram, Hollywood csinált egy filmet kígyókról, akik elszabadulnak egy repülőn! Hétvégén össze tudunk dobni egy vonatos változatot. Kell? Hát hogyne kellett volna. A másolat azonban erősen túllő a célon, itt a kígyók bőr alá bújnak, folyik a vér, a második vágányon ott robog a brutalitás. Hogy jó-e a Kígyók a fedélzeten másolata? Jaj, dehogy!

Abraham Lincoln vs. Zombies

Lincoln a vámpírokkal már harcolt, most jöjjenek a zombik. A magas költségvetésű vámpírvadász-verzióval szinte egyszerre megjelenő zombis változat még a népszerűbb Asylum-filmek közül való, de itt is olyan büntető jelenetekkel kell megbirkóznunk, amelyektől még a patakokban folyó vér sem nyújt feloldozást. Zombivérrel áztatott kasza persze van benne.

Paranormális jelenségek

Eredeti cím: Paranormal Entity

Hihetetlen, de még egy nyíltan kézikamerás horrort is képesek voltak annyira gagyin elkészíteni, hogy az embernek inkább röhögni támadjon kedve. A Paranormal Activity koppintása ha lehet, még elkészítésének költségében is bőven az eredeti alá ment. Színvonalában is, nyilván.

A 18 éves szűz

Megjelenés: 18 Year Old Virgin

Nem, ez nem pornó. Azért maga a sztori annyira nem nagy truváj, negyvenévesen nagyobb művészet a szűziesség, de ahogy a filmet elnézzük, az alkotók sem lehetnek nagyon többek a főszereplőnél. Az Asylum remekművét egy hentes is jobban vágta volna össze, és akkor még nem is beszéltünk a minőségi színészi játékokról. Mintha egy gimis lány készítette volna saját szenvedéseiről. Félő, hogy valójában ez történt.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.