Az ausztrál színész 2000-ben az X-Men - A kívülállók című moziban, Farkas szerepében indult el a világhír felé vezető úton. Egészen a 2017-es Logan című filmig vitte a karaktert, amit már a Guinness sem hagyhatott szó nélkül.

Jackman immár hivatalosan is Guinness-világrekorder, mint a leghosszabb ideig Marvel szuperhőst alakító színész. Az elismeréssel természetesen a Charles Xavier professzort alakító Sir Patrick Stewarttal osztozik, aki szintén 2000-től 2017-ig csinálta vele együtt a szuperhősködést. Markáns különbség azonban, hogy X professzort Stewarton kívül James McAvoy is eljátszotta, míg az egyenesen elképzelhetetlen volt, hogy Farkas (azaz Rozsomák) bőrébe bárki más belebújjon.

Jackman elismeréseinek listája így újabb taggal bővült. A színész Emmy-, Tony- és Grammy-díjjal is büszkélkedhet, eddig a nagyok közül csak az Oscar maradt ki. Így már hivatalos világrekorder, ami saját bevallása szerint annyira gyermekkori álma volt, hogy gyakorlatilag ezért vágott bele anno a showbizniszbe.

Szívből gratulálunk neki!

És ezt olvastad már?
Hamarosan megérkeznek Budapestre a Dűne folytatásának sztárjai