A tóról eddig is komoly legendák terjedtek a horgászok körében és most, hogy megnyitja kapuit a sporthorgászok előtt, sokak korábbi álma válik elérhetővé.

Mostantól már a horgászat szerelmesei is élvezhetik a Lupa adta páratlan lehetőségeket – éjjel-nappal. "Közel a városhoz, távol a világtól", mondja a Lupa-tó legújabb attrakciójának szlogenje, ami a fővárosból percek alatt megközelíthető, de mégis a nyüzsgésből kiszakadó, természetközeli élményre, a sporthorgászatra hívja fel a figyelmet.

„Az egykori kavicsbánya története több évtizedes múltra tekint vissza és horgászati szempontból rendkívül izgalmas és „élménydús” kalandokat kínál”

– meséli Gerendai Károly.

„A vízmélység 1,5-10 m között változik. A meder sűrűn tagolt törésekkel, púpokkal, platókkal, árkokkal és kagylópadokkal valamint számos víz alatti akadó is izgalmasabbá teszi a horgászatot”

– teszi hozzá a tulajdonos, aki további lehetőségeket is lát a Lupa horgászat fejlesztésében.

A szakértők szerint különleges adottságú a Lupa halállománya is. A tó korából következően a kristálytiszta víz tartogathat igazi „matuzsálem” pontyokat, amurokat, süllőket, csukákat, sügéreket és harcsákat is. A szóbeszéd szerint még kecsegék és márnák is élnek a vízben. A halakról és a lehetőségekről bővebb információkat a http://www.lupafishing.hu oldalon lehet megtudni, ahol mostantól elindul a helyfoglalási lehetőség is.

És ezt olvastad már?
Willem Dafoe olyan Joker-folytatást szeretne, hogy már most kifizetnénk érte a mozijegyet