Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Pilvaker, ez a szívünknek rettentően kedves kezdeményezés egy szintet feljebb lépett. A nyolcadikosok tankönyvében lett tananyag szeptember elsejétől.

Méghozzá a Szavak című Juhász Gyula vers modern feldolgozásának szövege olvasható a lapokon. És ez baromi jó dolog. Mert a Pilvaker igazi költészet, és nem árt, ha már a nyolcadikosok is tudják, hogy Fluornak és barátainak nem csak a tízezreket megmozgató pophoz van köze, és mindannyian igazán erős szövegeket tudnak írni. A Pilvaker ötletgazdája, Takács Ákos nyilván nem élete legrosszabb napját élte meg, amikor megtudta a hírt.

Sok pozitív dolog történt a Pilvakerrel az elmúlt években. Természetesen örülünk a dupla teltházas előadásoknak és a magas nézettségnek az interneten, ám ha a kezdeményezés eredeti célját nézzük, akkor az igazi elismerés az, hogy sikerült közelebb hozni a fiatalokhoz a szépirodalmat. Úgy gondolom és bízom benne, hogy sikerült igazi értéket teremtenünk” – mondta Takács Ákos, a Red Bull Pilvaker ötletgazdája. „Az indulás óta minden közreműködő előadó a szívügyének tekinti a Pilvakert, így ez számukra is egy hatalmas dolog, egy zenész pozitívabb visszajelzést nem is kaphat. Külön vicces lesz látni Fluor, Wolfie vagy Halott Pénz nevét Vörösmarty és Petőfi neve mellett az irodalomkönyvben” – tette hozzá. Ha valaki nem emlékezne, melyik ez a dal, az most hallgassa meg gyorsan.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.